Τα χάλια του αερολιμένα Κυθήρων στον υπουργό κ. Σπίρτζη

Τα χάλια του αερολιμένα Κυθήρων στον υπουργό κ. Σπίρτζη

Πριν έξι μήνες και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο, τα Κυθηραϊκά Νέα, στην έντυπη έκδοσή τους είχαν δημοσιεύσει ότι το κτήριο του νέου αερολιμένα Κυθήρων, το οποίο παρεδόθη στο κοινό 15 χρόνια πριν, έχει τέτοια χάλια που… στάζει και το προσωπικό έβαζε κουβάδες για να μαζεύουν το νερό για να μην κρατά ο κόσμος ομπρέλες μέσα στο κτήριο!

Τώρα, όπως αναφέρουν σε σημερινό τους άρθρο, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ Σπίρτζη στον οποίο περιγράφει πολλά ακόμη από τα χάλια στο αεροδρόμιο, χωρίς να αναφέρει ότι …βρέχει και εσωτερικά, προφανώς γιατί αυτή την εποχή δεν βρέχει! Στο έγγραφο αναφέρονται, ανάμεσα σε άλλα ότι, ο κλιματισμός δεν λειτουργεί, ότι το σκίαστρο είναι σε κακή κατάσταση, όπως και τα καρότσια που είναι σκουριασμένα, αλλά και ότι η ψευδοροφή αναμένεται να πέσει σε κανένα κεφάλι, προφανώς από τη βροχή που «έφαγε» το χειμώνα!

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του υπουργού, αν και ζωηρώς αμφιβάλλουμε αν ασχοληθεί με αυτό το θέμα μέρες που είναι, αλλά και τη συνέχεια» σημειώνει το άρθρο στα Κυθηραϊκά Νέα.

Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση προγραμμάτιζε –και ορθώς έπραττε εδώ- διαγωνισμό για την εκχώρηση της λειτουργίας και του εκσυγχρονισμού πολλών μικρών αεροδρομίων, ανάμεσα στα οποία και αυτού των Κυθήρων, σε ιδιωτική εταιρεία, όπως έγινε με άλλα 23 αεροδρόμια, τα οποία ήδη εκσυγχρονίζονται».

«Άντε να δούμε τι θα γίνει κι εδώ, καθώς, αν αργήσει η διαδικασία ίσως έχουμε μεγαλύτερες ζημιές και το καλοκαίρι οι επισκέπτες θα είναι υποχρεωμένοι να κινούνται και να αντιμετωπίζουν τις μετακινήσεις τους μέσα στα χάλια που περιγράφονται στο έγγραφο του κ. Δημάρχου, το οποίο παρατίθεται εδώ » καταλήγει το άρθρο.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

p