ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1992η
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Τ. Ερντογάν: Ασεβής κίνηση ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ

Τ. Ερντογάν: Ασεβής κίνηση ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ασέβεια το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από πλευράς των ΗΠΑ με αφορμή το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που αναφέρεται στο συγκεκριμένο ζήτημα.

"Το γεγονός ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει κάτι που ονομάζεται CAATSA είναι ασέβεια ενάντια σε ένα στρατηγικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν καθώς παρευρέθηκε σε εορτασμούς στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι η Τουρκία δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα και είναι μεταξύ των κορυφαίων μελών της συμμαχίας και ότι τόσο ο Τραμπ όσο και ο Ομπάμα είχαν επαινέσει την Άγκυρα ως σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα έως ότου ο Τραμπ αποχωρήσει από το αξίωμα και αναλάβει ο  Τζο Μπάιντεν.

"Από την άλλη πλευρά, είχα συνεργαστεί επίσης με τον  Ομπάμα - που είναι Δημοκρατικός - κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του και είμαι κάποιος που λέει ότι είναι ένας από τους πέντε πρώτους φίλους του μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί το ζήτημα του νόμου μέσω της επιβολής κυρώσεων της Αμερικής (CAATSA) έχει εμφανιστεί τώρα.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι είχε θερμές σχέσεις με τον Μπάιντεν, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο σπίτι του όταν ήταν άρρωστος, και οι δύο ηγέτες γνωρίζουν ο ένας τον άλλον καλά.

"Αλλά επειδή είμαι συνηθισμένος σε ορισμένα πράγματα, πιστεύω ότι θα δούμε πώς ρέουν τα πράγματα μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι θα "περιμένει υπομονετικά και θα δει".