Συρρίκνωση-ρεκόρ 20,4% της βρετανικής οικονομίας τον Απρίλιο

Συρρίκνωση-ρεκόρ 20,4% της βρετανικής οικονομίας τον Απρίλιο

Συρρίκνωση - ρεκόρ 20,4% παρουσίασε η βρετανική οικονομία από τον Μάρτιο στον Απρίλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Κατά την περίοδο των τριών μηνών μέχρι τον Απρίλιο, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 10,4%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση στα χρονικά, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας.

Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 24,5% σε σχέση με τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε ότι η Βρετανία ίσως οδεύει προς τη μεγαλύτερη ύφεση εδώ και τρεις αιώνες.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε, «η οικονομία μας, όπως πολλές άλλες στον κόσμο δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό, ωστόσο τα βήματα στα οποία η προέβη η κυβέρνηση, επιχορηγήσεις, μειώσεις φόρων, δάνεια, έχουν προστατεύσει χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατομμύρια θέσεις εργασίας, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να ανακάμψουμε μόλις ανοίξει και πάλι η οικονομία».

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει το λιανικό εμπόριο, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στα καταστήματα.