ΣΥΡΙΖΑ: Απολογία Πολάκη «για τα μάτια του κόσμου» και ευκαιρία για επίθεση στην κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Απολογία Πολάκη «για τα μάτια του κόσμου» και ευκαιρία για επίθεση στην κυβέρνηση

Σε απολογία «για τα μάτια του κόσμου» εξελίχθηκε η συνάντηση του Π. Πολάκη με τους Γραμματείς της ΚΕ και ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλο και Όλ. Γεροβασίλη αντίστοιχα, και ενώ ο Αλ. Τσίπρας του είχε ήδη παράσχει κάλυψη λέγοντας ότι ήταν λάθος η ανάρτηση όχι η κίνηση του πρώην υπ. Υγείας να μεταβεί προ ημερών σε φιλικό σπίτι στα Χανιά, όπου εμφανίστηκε να τρώει και να διασκεδάζει, χωρίς χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, non paper του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Π. Πολάκης «τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει τη συλλογικά επεξεργασμένη και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και δική του θέση ως γιατρού και βουλευτή», ενώ μάλιστα φτάνει να υποστηρίξει ότι «τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρηθούν από όλες και όλους, ως μόνη ασπίδα στη διασπορά του κορονοϊού εδώ που μας έφτασε η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, ο κ. Πολάκης ανάρτησε φωτογραφίες στο facebook στις οποίες εμφανιζόταν σε φιλικό σπίτι να τρώει και να διασκεδάζει εν μέσω καραντίνας και χωρίς χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, ενώ σημείωνε χαρακτηριστικά «Εμείς θα το γλεντιζομε κι όπου το βγάλει η βράση».

Λίγο αργότερα την ίδια μέρα, ο Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του Star είχε δικαιολογήσει για μια ακόμη φορά τον στενό του συνεργάτη, υποστηρίζοντας ότι ήταν λάθος η ανάρτηση όχι η κίνηση του Παύλου Πολάκη να μεταβεί σε φιλικό σπίτι κατά την παραμονή του στα Χανιά.

Στην ουσία το σημερινό non paper του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αναφέρει τίποτα για το περιστατικό δράττεται της ευκαιρίας για να εξαπολύσει νέα επίθεση στην κυβέρνηση, καθώς ενημερώνει ότι... μετά τη συνάντηση με τον Π. Πολάκη ο Γραμματέας της ΚΕ και η Γραμματεας της ΚΟ του κόμματος «τόνισαν τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής... ωθούν την κυβέρνηση σε ένταση των επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της».

Καταλήγοντας δε, επισημαίνεται ξανά η «δεδομένη την ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης», με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι «απαιτείται από το κόμμα και όλα τα στελέχη του αποφασιστικότητα, συνοχή, υπευθυνότητα, και αφοσίωση στην προστασία της κοινωνίας».