Συντριβή Boeing 737 στην Αβάνα, με 104 επιβάτες - Μόνο τρεις επιζώντες έχουν βρεθεί

Συντριβή Boeing 737 στην Αβάνα, με 104 επιβάτες - Μόνο τρεις επιζώντες έχουν βρεθεί

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας στην Κούβα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε αυτό επέβαιναν από 104 επιβάτες. Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια που αεροσκάφους

Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Granma της Κούβας, οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν πυκνούς μαύρους καπνούς να υψώνονται λίγο μετά τον διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς την κουβανέζικη πόλη Holguin.

«Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ μιλώντας σε δημοσιογράφους κοντά στο σημείο της συντριβής.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν εννέα μέλη πληρώματος, όλοι τους «αλλοδαποί». Δεν έχει διευκρινιστεί όμως προς το παρόν αν αυτοί οι εννέα άνθρωποι περιλαμβάνονται στους 104 «επιβαίνοντες» ή αν 104 ήταν μόνο οι επιβάτες.

 

Σύμφωνα με ιστοτόπους που παρακολουθούν τα αεροπορικά δρομολόγια, επρόκειτο για την πτήση CU972 που αναχώρησε από την Αβάνα στις 11 το πρωί, τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας). Το αεροπλάνο πιθανότατα είχε νοικιαστεί από μια μικρή μεξικανική εταιρεία, την Damojh. "Ακόμη δεν έχουμε πληροφορίες, συγκεντρώνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε σωστές πληροφορίες", είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αυτής, μιλώντας από το Μεξικό στο πρακτορείο Reuters.

Για την ώρα όμως, η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους είναι άγνωστη, ανέφερε ο δημοσιογράφος του CNN στην Αβάνα.