Συνοδεία ΜΑΤ η μεταφορά σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Κέρκυρας - Επεισόδια με κατοίκους

Συνοδεία ΜΑΤ η μεταφορά σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Κέρκυρας - Επεισόδια με κατοίκους

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιστρατεύτηκαν στην Κέρκυρα προκειμένου να ελέγξουν τις αντιδράσεις των κατοίκων στην μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. 

Συνολικά δεκατρείς διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη της ΟΠΚΕ, πήραν στην επιχείρηση επικεφαλής της οποίας ήταν ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ιονίων Νήσων Ιωάννης Ματσούκας.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν περιμετρικά την περιοχή όπου το μεσημέρι σημειώθηκε συμπλοκή όταν οι κάτοικοι άρχισαν να τους εκσφενδονίζουν κεραμίδια. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και προσήχθησαν δύο κάτοικοι που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού Συμβουλίου, οι κάτοικοι και οι αντιδήμαρχοι της Νότιας Κέρκυρας εξέφρασαν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους για τη μεταφορά των απορριμάτων στη Νότια Κέρκυρα, λύση «αναπόφευκτη» σύμφωνα με το δήμαρχο, για την εκτόνωση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων που έχει προκύψει στο νησί, μετά και το «φρακάρισμα» από απορρίμματα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.