Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο Μπαρμπαρούσης

Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο Μπαρμπαρούσης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε ο συλληφθέντας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος βγαίνοντας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών φώναξε στους δημοσιογράφους: «Η Μακεδονία, είναι ελληνική». 

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγορείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας για όσα προκλητικά ανέφερε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο Κ. Μπαρμπαρούσης αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία και να κινηθεί στη λογική δήλωση του ότι με την οποία επιχείρησε να υποβαθμίσει τα πρωτοφανή που ανέφερε περί πραξικοπήματος και συλλήψεως πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του μάλιστα ο Κ. Μπαρμπαρούσης χαρακτήρισε «ατυχή επιλογή» τις εκφράσεις του και υποστηρίζει ότι ελέχθησαν «σε στιγμή έξαρσης».

Νωρίτερα, ο διαγραφείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από τρεις μέρες ερευνών, σε σπίτι στην Πεντέλη, λίγο μετά τις οκτώ το πρωί από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται πως, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή, ο Κ. Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής να οδηγεί Ι.Χ. με υπερβολική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 χιλιόμετρα και δεν σταμάτησε στα μπλόκα της αστυνομίας. Στη συνέχεια απεδείχθη πως το Ι.Χ. ήταν το βουλευτικό του όχημα

Οι αστυνομικές αρχές τον αναζητούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, μετά την καταδίωξη που προηγήθηκε όταν κατόρθωσε να διαφύγει από μπλόκο των αρχών. 

Σημειώνεται ότι σχηματίστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιστατικό της καταδίωξης είναι ανεξάρτητη από τη δικογραφία για τα όσα είπε στη Βουλή.

Φωτογραφία: Ιntime