Συνάντηση Ν. Δένδια - Σ. Λαβρόφ στο Μόναχο

Συνάντηση Ν. Δένδια - Σ. Λαβρόφ στο Μόναχο

Διαδοχικές επαφές με ξένους ομολόγους του είχε ο υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο της Διάσκεψης για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο, ενώ ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, με τη συζήτηση να περιστρέφονται γύρω από τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας και τα ζητήματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφερόμενος στην συμμετοχή του στην 56η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια είπε ότι ήταν ευκαιρία «να εξηγήσουμε σε πολλούς συνομιλητές μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση, τόσο με την Λιβύη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Δένδιας είχε σήμερα συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, με τις συζητήσεις τους να περιστρέφονται γύρω από τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας και τα ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας στην περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Δένδιας είχε επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και με τους ομολόγους του της Λιθουανίας και του Κουβέιτ, με τον υπουργό Επικράτειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και με τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ο. της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γιόχαν Βάντεπουλ και την συμπρόεδρο των Γερμανών Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ.