Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Κυθήρων Σ. Χαρχαλάκη για τα έργα στο νησί

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Κυθήρων Σ. Χαρχαλάκη για τα έργα στο νησί

Τη χρηματοδότηση τριών μονάδων αφαλάτωσης (2 στην Αγ. Πελαγία και 1 στο Διακόφτι), προϋπολογισμού 1.720.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στον δήμαρχο Κυθήρων Σ. Χαρχαλάκη, κατά την συνάντησή τους για την εποπτεία των έργων που είναι σε εξέλιξη και την ανάδειξη των λοιπών αναγκών.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τα ήδη χρηματοδοτημένα έργα από την περιφέρεια, τα οποία αφορούν κυρίως εργασίες οδοποιίας, αλλά και κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρχαλάκης υπογράμμισε τη σημασία ολοκλήρωσης των μελετών επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο και πρόσθεσε πως στα αναγκαία έργα που χρειάζεται να προγραμματιστούν άμεσα είναι η ανάπλαση του οικισμού του Αβλέμονα, η βελτίωση και αναβάθμιση της δημοτικής οδοποιίας, σημαντικά έργα για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, έργα πολιτισμού αλλά και αναπλάσεις.

Με την ευκαιρία ο δήμαρχος παρουσίασε στον περιφερειάρχη την εξέλιξη των εργασιών του εμβληματικού έργου διαχείρισης των απορριμμάτων που εκτελείται στον δήμο και εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την αντιπεριφερειάρχη κ. Μπόγρη και όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων, ιδίως τις τεχνικές.

Ο κ. Πατούλης από την πλευρά του εστίασε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τονίζοντας ότι πρέπει να αναδειχθούν. Ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των δήμων της Αττικής. Στόχος μας να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, πως είμαστε δίπλα τους ενεργά. Με έργα υποδομής στηρίζουμε τα Κύθηρα με στόχο την ανάπτυξή τους, αλλά και την ανάδειξη της ομορφιάς και της ιστορικότητάς τους».