Συνάντηση Φλώρου με τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας

Συνάντηση Φλώρου με τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας

Συνάντηση με τον επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών της επιτροπής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και υπασπιστή διοικήσεως των Ενόπλων Δυνάμεων της Senior Enlisted Advisor Sergeant Major Ahmed Hamed H. Almutairi, είχε, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής της σαουδαραβικής αντιπροσωπείας σε Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων από τις 9 έως και σήμερα, 20 Δεκεμβρίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα ακαδημαϊκής και τεχνικής εκπαίδευσης που είναι δυνατόν να παρασχεθεί από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, η σαουδαραβική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας στο Τατόι, την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα, καθώς και την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού και την διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών στον Σκαραμαγκά, όπου ενημερώθηκε για τις εκπαιδευτικές τους δυνατότητες.

Η επίσκεψη, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες αναβαθμίζονται διαρκώς σε επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας από την συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις καθώς και από την ανάπτυξη της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και τη διάθεση μιας πυροβολαρχίας κατευθυνομένων βλημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς Patriot για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας της Σαουδικής Αραβίας.