Συνάντηση Βαρβιτσιώτη-Ζάεφ - Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Β. Μακεδονίας

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη-Ζάεφ - Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Β. Μακεδονίας

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή στα Σκόπια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε την ανάγκη πλήρους, συνεπούς και πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθούν περισσότερο οι σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και να υλοποιηθεί το κοινό όραμα για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, οικονομικά ζητήματα, οι επενδύσεις, ζητήματα ενέργειας, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις και η διαχείριση της πανδημίας Covid-19.