Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με επενδυτές της γερμανικής εταιρείας RWE

Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με επενδυτές της γερμανικής εταιρείας RWE

Οι επενδύσεις της γερμανικής ενεργειακής εταιρείας RWE στη χώρα μας συζητήθηκαν σε σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε ότι μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη και τη γενική γραμματέα Αλεξάνδρα Σδούκου συναντήθηκαν με το μέλος Δ.Σ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Γιώργο Πατεράκη και στελέχη της RWE. «Στο επίκεντρο της συζήτησης οι επενδύσεις της εταιρίας στην Ελλάδα» όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα τεχνικό κλιμάκιο της γερμανικής RWE επισκέφθηκε τις λιγνιτικές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, στην περιοχή του νότιου πεδίου, της Ποντοκώμης, της Ακρινής, και του Πτελεώνα, συνοδευόμενη  από στελέχη της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» και των ορυχείων της ΔΕΗ, όπου σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην RWE και τη ΔΕΗ προβλέπεται η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 2 GW.

Σήμερα, η τεχνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την περιοχή του Αμυνταίου, το ομώνυμο ορυχείο όπου έχει σταματήσει οριστικά η λειτουργία του και περιηγήθηκαν σε εκτάσεις της ΔΕΗ πέριξ του ορυχείου, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν επίσης για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου.