Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών και μαθητών κατά του νόμου Γαβρόγλου

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών και μαθητών κατά του νόμου Γαβρόγλου

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποιούν το μεσημέρι της Πέμπτης αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλη φοιτητικών συλλόγων αλλά και μαθητές που αντιδρούν στο νέο σχέδιο νόμου για την Παιδεία. Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί συγχρόνως και σε άλλες πόλεις.

Στο κέντρο της Αθήνας, περίπου 500 άτομα με πανό και πλακάτ ζητούν την κατάργηση των προωθούμενων αλλαγών, του νόμου Γαβρόγλου, σλλά και του λεγόμενου προσοντολογίου, που όπως υποστηρίζουν «πετάει εκτός» συναδέλφους τους με πτυχία και εμπειρία ως αναπληρωτές και ωφελούνται όσοι κατέχουν επιπλέον ακαδημαϊκούς τίτλους.

Επίσης καλούν να μην υλοποιηθεί η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και ζητούν μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μια σύμβαση με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους.

Στο κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο, το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ανέφερε: «Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να εγκαταλείψουν τη στάση συναίνεσης και απραξίας απέναντι στο προσοντολόγιο και αυτήν την κρίσιμη ώρα να συμβάλουν στην οργάνωση του αγώνα για την κατάργηση του», σημειώνεται στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών για το σημερινό συλλαλητήριο.

Από την πλευρά του, το Συντονιστικό των Μαθητών έστειλε παράλληλα μήνυμα προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ότι «εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε», τονίζοντας ότι το «απαράδεκτο νομοσχέδιο κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας».

Ο κ. Γαβρόγλου έχει αναφέρει για το νέο εξεταστικό σύστημα πως «δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από την ανακοίνωση της πρότασής μας που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το βασικό πνεύμα των αλλαγών είναι η ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών στη Β' Λυκείου, ώστε η Γ' Λυκείου να είναι έτος προπαρασκευής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστημιακά τμήματα μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου».

Σημειώνεται πως η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Σταδίου διακόπτεται τμηματικά καθώς οι πορεία προχωρά προς τη Βουλή.

Δείτε φωτογραφίες: