Στους 39 οι νεκροί - Απεβίωσε 76χρόνη στη Λέσβο

Στους 39 οι νεκροί - Απεβίωσε 76χρόνη στη Λέσβο

Ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής στη Λέσβο. Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία ενώ χθες, το απόγευμα, πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID 19.

Πρόκειται για το 39ο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Ας σημειωθεί ότι η κόρη της 76χρονης η οποία με συμπτώματα γρίπης παραμένει απομονωμένη με το παιδί της στο σπίτι στο χωριό όπου διέμενε με τη μητέρα της, ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου.

Σήμερα τα Κέντρα Υγείας παρέμειναν κλειστά και απολυμάνθηκαν.

Τόσο από την κόρη της 76χρονης όσο και από το παιδί της έχουν ληφθεί δείγματα, τα δε αποτελέσματα αναμένονται από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει ακόμα 95 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 1.156. 

Την ίδια ώρα, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 69 ασθενείς, ενώ έχουν διενεργηθεί 15.151 τεστ. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 684.000, ενώ 32.000 είναι οι θάνατοι. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο μέσος χρόνος νοσηλείας στη ΜΕΘ είναι αρκετά παρατεταμένος, καθώς δεν είναι μια μάχη που εύκολα κερδίζεται, ενώ ζήτησε για ακόμη μια φορά από τους πολίτες να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες.