Στους 211 οι νεκροί από κορονοϊό - Κατέληξε 85χρονη στον Ευαγγελισμό

Στους 211 οι νεκροί από κορονοϊό - Κατέληξε 85χρονη στον Ευαγγελισμό

Σε 211 ανέρχονται πλέον τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς μία 85χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός άφησε την τελευταία της πνοή από επιπλοκές της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα την Παρασκευή, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 151 νέα κρούσματα της νόσου στην χώρα, με 14 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Αττική και Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της αύξησης των κρουσμάτων, καταγράφοντας 46 και 38 νέα περιστατικά του κορονοϊού αντίστοιχα, ενώ στους θετικούς στον ιό από την Περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνονται και τα κρούσματα στον Πόρο.

Επίσης 7 από τα σημερινά κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Πλέον, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 5.270, ενώ 14 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. 

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει σε αυξημένα επίπεδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής νέα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Επίσης, το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορoνοϊό, καθώς στο τραπέζι έχει μπει η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλονίκη.