Στους 106.000 οι εμβολιασμοί σήμερα - Φτάνουμε τους 4 εκατ. εμβολιασμούς

Στους 106.000 οι εμβολιασμοί σήμερα - Φτάνουμε τους 4 εκατ. εμβολιασμούς

Ρυθμό 105.000 - 110.000 ημερησίως ακολουθούν πλέον οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα που κατέχει πλέον την 4η θέση στην ΕΕ για εμβολιασμούς ανά 100.000 κατοίκους και την 8η όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε πλέον φτάσει τους 4 εκατομμύρια εμβολιασμένους, όπως είπε ο υπ. Υγείας Νίκος Κικίλιας, προσθέτοντας ότι έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι των νησιών, ενόψει και της τουριστικής σεζόν.

«Είναι εμφανές ότι η επιχείρηση "Ελευθερία" προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και κάθε μέρα που περνάει ενισχύεται το τείχος ανοσίας», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στην επιχείρηση «γαλάζια ελευθερία» για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών και τόνισε ότι ήδη σε 32 νησιά έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός κατά της covid-19 των κατοίκων τους.

Κατέληξε ευχαριστώντας το υγειονομικό προσωπικό με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, τονίζοντας ότι σήμερα τιμάμε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στηρίζοντας το ΕΣΥ. Υπογράμμισε ότι από αύριο προχωρά η άρση αναστολής αδειών του υγειονομικού προσωπικού και με προγραμματισμό θα λειτουργήσουν όλες οι μονάδες.