Στον ΣΥΡΙΖΑ εθισμένοι στο ψέμα!

Στον ΣΥΡΙΖΑ εθισμένοι στο ψέμα!

Οι εκλογές οψέποτε έρθουν θα γίνουν σε καθεστώς ακραίας πόλωσης. Όχι γιατί θα ομνύουν και οι δυο (δεν το ξέρουμε ακόμη για τη ΝΔ), αλλά σίγουρα γιατί θα το επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα σόσιαλ μήντια αποτελούν προανάκρουσμα. Έχει πίσω του έναν στρατό ανορθολογικό που εκκινείται από πατρογονικές καταβολές, έχει μεγαλώσει μέσα στο μίσος, έχει ανατραφεί να αναπνέει με αυτό.

Πίστεψαν πως το 2015 θα υπάρξει «γδικιωμός» για τα όνειρα που έσβησαν τότε - και δεν έχουν την ευθυκρισία να κατανοήσουν πως και να είχαν νικήσει, θα τους είχε σαρώσει η ολοκληρωτική κατάρρευση του 89-90. 

Γιατί αυτή η εισαγωγή; Γιατί αυτός ο στρατός είναι έτοιμος και δεν ορρωδεί εφόσον πάρει γραμμή από το κόμμα . Χθες για παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης (και με την αρχαϊκότητά τους θα μας χαρακτηρίσουν fan του Άδωνι), με αφορμή την συζήτηση στη για το Ελληνικό, κατέθεσε στη Βουλή φωτογραφία του Τσίπρα πίσω από πανό «Το ελληνικό δεν πωλείται», όπως κάποτε έλεγε ο Αλέξης. 

Ωστόσο ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης έδωσε τη γραμμή, ή συνταυτίστηκε με αυτή, ότι η φωτογραφία είναι fake! Και φυσικά δεν έλειψε – αλίμονο - και ο συνήθης Γιάννης Ραγκούσης στη Βουλή! 

Ουσιαστικά έκαναν θόρυβο για να κρύψουν και αυτή την κωλοτούμπα. Ολοι θυμόμαστε, τον «αντι-ελληνικό» ανένδοτο αγώνα  του Αλέξη. Ακόμη  και αν η συγκεκριμένη  ήταν  πειραγμένη, υπάρχουν άλλες  δημοσιευμένες στις εφημερίδες της εποχής, που καταδεικνύουν:  Τον Τσίπρα  σε   συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την  περίφραξη του Ελληνικού, με κάποιους μάλιστα να προσπαθούν  συμβολικά να κόψουν τον φράχτη. Και παράλληλα  σε συναντήσεις με φορείς της περιοχής, αλλά σε ομιλίες και χαιρετισμούς «κατά της πώλησης». 

Η μία τους μάρανε; Και – αυτό έχει  σημασία - αλλοίωνε τις θέσεις τους; Αναρτήθηκαν και άλλες, από άλλους χρήστες,  αφίσες με ομιλητές τον Τσίπρα και τις τότε «βουλεύτριες» του ΣΥΡΙΖΑ  Ρένα Δούρου  και Νάντια Βαλαβάνη, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης.   

Και ου μόνον , αλλά και βίντεο με δηλώσεις Τσίπρα για το θέμα. Μάλλον θα ήταν η φωνή του Μητσικώστα. Και αν στην συγκεκριμένη δεν υπήρχε πανό, δεν ήταν αυτές οι θέσεις τους; 

Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν αδιαφορούν για τον ευτελισμό τους επειδή υπάρχει ο πιστός στρατός των ψηφοφόρων (που είναι τόσο φανατισμένοι ώστε να μην εμπιστεύονται καν τα ίδια τους τα μάτια, αλλά μόνο τους ισχυρισμούς της «γραμμής»), ή εάν δεν έχουν κατανοήσει τη νέα εποχή των social media. 

Μια χαρά πάντως την είχαν κατανοήσει στην αρχή τους, και τα χρησιμοποίησαν ως πολιορκητικό κριό, έναντι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κοιμούνταν τον ύπνο του Δικαίου. Και καλά η ΝΔ, ήταν ένα παραδοσιακό κόμμα, αφημένο κάπου στη δεκαετία των 70s (τη δράση Πιερρακάκη την πιστώνεται η κυβέρνηση, όχι το κόμμα), αλλά είναι εντυπωσιακό ότι και ο «maniac freek» με τις νέες τεχνολογίες ΓΑΠ, δεν σκέφθηκε να τα χρησιμοποιήσει για άμυνα όταν είχε γίνει ο αποσυνάγωγος! 

Τα social media όμως στη γιγάντωσή τους είναι πλέον δίκοπο μαχαίρι. Παρά την κυριαρχία που εξακολουθεί να έχουν αριθμητικά οι Συριζαίοι, εκτίθενται όταν ψεύδονται τόσο χοντροκομμένα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα λέει «Ναι» επί της αρχής στο Ελληνικό. Λογικό και αποδεκτό ως πολιτική τακτική. Θέλει να είναι κόμμα εξουσίας και οι «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» με τους οποίους συναγελάστηκε, δεν θα του τη δώσουν. Άλλωστε ο μεσαίος χώρος που διεκδικεί, είναι ο χώρος που ελπίζει στην ανάπτυξη, και το Ελληνικό - πέραν της συμβολικότητάς του - θα την υποβοηθήσει με τόσες βιομηχανίες και βιοτεχνίες που θα παράσχουν υλικά στην οικοδόμησή του, και με τόσους ανθρώπους που θα δουλέψουν. 

Ας μην έλεγε «κάναμε λάθος». Ας έλεγε το γνωστό, ότι πλέον άλλαξε η εποχή. Καινούργια κατάσταση καινούργια καθήκοντα, που θα έλεγε και Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ. Είναι ανάγκη να εκτίθενται τόσο, χαρακτηρίζοντας ως fake πραγματικές φωτογραφίες; Ποιους θα πείσουν; Ναι θα πείσουν τους πεισμένους δικούς τους. Τους αρκούν;