Στον Πειραιά 70 πρόσφυγες και μετανάστες - 549 έφτασαν στα νησιά σε ένα 24ωρο

Στον Πειραιά 70 πρόσφυγες και μετανάστες - 549 έφτασαν στα νησιά σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, χθες Τρίτη στα νησιά έφθασαν συνολικά 549 άτομα. Από αυτά 317 έφθασαν στη Λέσβο, 131 στη Χίο και 101 στη Σάμο.

Σήμερα από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 11 το πρωί στη Λέσβο πέρασαν 160 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 96 και στη Σάμο 79.

 

Επίσης, στη διάσωση και περισυλλογή 369 μεταναστών και προσφύγων προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα, σε 12 διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στο ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του λιμενικού, τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις περιοχές Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω.

Ακόμα, αναφέρει ότι άλλοι 272 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το ίδιο διάστημα με λέμβους σε επτά διαφορετικά περιστατικά σε νησιά του Αιγαίου. Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στα νησιά Χίο, Φαρμακονήσι και Σάμο.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο πλοία μεταφέροντας 70 μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ειδικότερα, το "Νήσος Σάμος" μετέφερε 22 μετανάστες από τη Μυτιλήνη, 4 από τη Χίο και 2 από τη Σάμο.

Επίσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 1" μετέφερε 26 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο, 13 από την Κω και 3 από τη Ρόδο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ