8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Στόλτενμπεργκ: Σημαντικά βήματα από τη Σουηδία για να ικανοποιήσει τα τουρκικά αιτήματα

Στόλτενμπεργκ: Σημαντικά βήματα από τη Σουηδία για να ικανοποιήσει τα τουρκικά αιτήματα
AP Newsroom

Η Σουηδία έχει κάνει σημαντικά βήματα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας προκειμένου να εγκρίνει την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σουηδία.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι η Σουηδία έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της και ότι η Σουηδία θα διασφαλίσει ότι το νομικό πλαίσιο για τις εξαγωγές όπλων θα αντικατοπτρίζει το μελλοντικό καθεστώς της ως μέλος του ΝΑΤΟ με νέες δεσμεύσεις προς τους συμμάχους», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την πρωθυπουργό της χώρας Mαγκνταλένα Άντερσον, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτά είναι δύο σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Τουρκίας» πρόσθεσε.

Οι ανησυχίες ασφάλειας που εγείρει η Τουρκία στην αντίθεσή της στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι θεμιτές, όπως δήλωσε την Κυριακή στη Φινλανδία, ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας.

«Αυτές είναι θεμιτές ανησυχίες. Αναφέρονται στην τρομοκρατία και στις εξαγωγές όπλων», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο, τον οποίο επισκέφθηκε στη θερινή κατοικία του στο Νααντάλι της Φινλανδίας.

Πηγή: Reuters