Στο 21,7 η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Συντριπτική υπεροχή Κυρ. Μητσοτάκη
Δημοσκόπηση Opinion Poll

Στο 21,7 η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Συντριπτική υπεροχή Κυρ. Μητσοτάκη

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει το 21,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ξεπερνάει τις 23 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων, καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 21,7 % του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (41,5% έναντι 19,8%) και η διαφορά ανεβαίνει στις 23,3 μονάδες, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (44,5% έναντι 21,2%).

Ακολουθούν: ΚΙΝΑΛ 5,2%,, ΚΚΕ 4,8%, Ελληνική Λύση 3,6%, ΜέΡΑ25 2,7%



Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που συγκεντρώνει τις θετικότερες γνώμες των πολιτών ως αρχηγός κόμματος. Συγκεκριμένα, Το 69,4% έχει θετική γνώμη για τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ 33% συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 31,7%.



Στην απάντηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 56% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας περιορίζεται στο 19,2%. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει 20,3%.


Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος Ερευνών Ζαχαρίας Ζούπης στο «Παρασκήνιο», σε 14 κριτήρια για την ανάδειξη ηγετών και σε 12 τομείς πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας διπλάσια ποσοστά προτίμησης στη χειρότερη περίπτωση για αυτόν. 



Η δημοσκόπηση καταγράφει επισης μια εντυπωσιακή διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα κομματικά ακροατήρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 65,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εμπιστεύονται το σχέδιο Μητσοτάκη για τη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Επίσης το 25,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 87,2% του ΚΙΝΑΛ προτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό.