Στις 22 Σεπτεμβρίου η πρώτη επίσημη επίσκεψη από τα ΗΑΕ στο Ισραήλ

Στις 22 Σεπτεμβρίου η πρώτη επίσημη επίσκεψη από τα ΗΑΕ στο Ισραήλ

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Ισραήλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, ώστε να ενισχυθεί η συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι δύο χώρες ανακοίνωσαν στις 13 Αυγούστου την ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων, σε μία συμφωνία που επετεύχθη χάρη στην παρέμβαση των ΗΠΑ και χαιρετίστηκε ως σημαντικότατη πρόοδος από την Ουάσινγκτον και το Ισραήλ, αλλά δυσαρέστησε τους Παλαιστίνιους.

Το ταξίδι της αποστολής των ΗΑΕ στο Ισραήλ, που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, έρχεται ως απάντηση στην επίσκεψη Ισραηλινών και Αμερικανών αξιωματούχων στο Άμπου Ντάμπι την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ημερομηνία της επίσκεψης, σύμφωνα με την πηγή, θα οριστικοποιηθεί αφού ανακοινωθεί η ημερομηνία της τελετής, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στην Ουάσινγκτον, όπου οι ηγέτες των δύο χωρών θα υπογράψουν τη συμφωνία ομαλοποίησης.

Το Ισραήλ έχει υπογράψει ειρηνευτικές συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιορδανία εδώ και δεκαετίες, αλλά μέχρι τη συμφωνία με τα ΗΑΕ, όλα τα υπόλοιπα αραβικά κράτη απαιτούσαν να παραχωρήσει το Ισραήλ εδάφη στους Παλαιστινίους προτού προχωρήσουν σε συνομιλίες.

Ισραηλινός Υπουργός δήλωσε σήμερα ότι το εμπόριο μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ αναμένεται να φτάσει τα 4 δις. δολάρια σε ετήσια βάση.