Στηρίζουμε τον Πρύτανη του ΑΠΘ. Ο πόλεμος κατά της ανομίας είναι μονόδρομος

Στηρίζουμε τον Πρύτανη του ΑΠΘ. Ο πόλεμος κατά της ανομίας είναι μονόδρομος

Στις 16.2.2021 ψηφίστηκε ο νόμος 4777, που προβλέπει την συγκρότηση Ειδικού Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των πανεπιστημίων. Όμως, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είπαν ότι ο ισχύον νόμος 4623/2019 επιτρέπει στον πρύτανη να καλεί την Αστυνομία στις περιπτώσεις διάπραξης εγκλήματος, απειλής κατά της ζωής, εισβολής και κατάληψης χώρου και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας. Αυτό ακριβώς έπραξε ο πρύτανης του ΑΠΘ, όταν μία ομάδα 12 φοιτητών και 19 πολιτών, άσχετων με το ΑΠΘ μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έσπασαν μία πόρτα, εισέβαλαν στο Κτήριο Διοίκησης, κατέλαβαν την Πρυτανεία και εξεδίωξαν τους υπαλλήλους.

Το ανωτέρω γεγονός, που συνέβη προ της εφαρμογής του νόμου 4777/2021, απέδειξε τη χρησιμότητα της νομοθετικής ρύθμισης. Διότι, εάν υπήρχε ήδη το σώμα φύλαξης, που θα υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία, η διάρρηξη της εισόδου, η κατάληψη του κτηρίου, η καταστροφή της περιουσίας του ΑΠΘ και η εκδίωξη των εργαζομένων στη Διοίκηση θα είχαν αποφευχθεί.

Οι κραυγές της αντιπολίτευσης, που καταψήφισε το νόμο 4777/2021 και σήμερα κατηγορεί τον πρύτανη του ΑΠΘ για την πρόσκληση της Αστυνομίας, έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο. Την συνέχιση της ανομίας στα πανεπιστήμια, τη δράση των «κινημάτων», όπως γράφει και το προσφάτως δημοσιευμένο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνεχίζεται η στρατολόγηση κομματικών στελεχών. Αδιαφορούν για το διχασμό της κοινωνίας, που προκαλούν, και συνεχίζουν να προτάσσουν το σύνθημα «Εμείς ή Αυτοί». Διότι, όπως εξηγεί και ο Jason Stanley, καθηγητής φιλοσοφίας του Yale University, στο βιβλίο του «Πώς λειτουργεί ο Φασισμός: Η φιλοσοφία του Εμείς ή Αυτοί», αυτή ακριβώς είναι η θεμελιώδης βάση του Ολοκληρωτισμού. Ο διχασμός της κοινωνίας σε Λαό και Ελίτ και ο αγώνας που δίνουν καθημερινά με τον Λαό εναντίον της Ελίτ. 

Σε αυτή την πολιτική οφείλει να αντιταχθεί κάθε πολίτης, που σέβεται τους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Εμείς, οι Πολίτες, που υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, στηρίζουμε τον πρύτανη Νίκο Παπαϊωάννου και του ζητάμε να μην λυγίσει στις πιέσεις των αρνητών της Δημοκρατίας.