Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Η Βάσω Πλευρίτου βρήκε στόχο στα 2' και 39'' πριν το τέλος. Εκανε το 7-6 υπέρ του Ολυμπιακού κόντρα στη Ντουναϊσβάρος στον τελικό της Euroleague στο πόλο γυναικών στη Βουδαπέστη (3-2, 2-2, 1-2 και 1-0 τα οχτάλεπτα). Επειτα, οι «ερυθρόλευκες» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, υπερασπίστηκαν το προβάδισμά τους και επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης! Τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό.

Για δεύτερη φορά ο Ολυμπιακός κατέκτησε το συγκεκριμένο τρόπαιο. Η προηγούμενη ήταν το 2015, ενώ συνολικά μετράει τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους (Len Trophy 2014 και Ευρωπαϊκό Σούπερ 2015, τα άλλα). Το εντυπωσιακό είναι πως η ομάδα του Χάρη Παυλίδη τα κατάφερε παίζοντας με εξ ολοκλήρου ελληνικό ρόστερ, ενώ οι παίκτριές του πέρασαν και από 40 κύματα στην τρέχουσα σεζόν αφού για καιρό δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω του «στοπ» εξαιτίας της πανδημίας. Είναι το δεύτερο μεγάλο επίτευγμα του ελληνικού πόλο μέσα σε λίγους μήνες, αφού προηγήθηκε η πρόκριση της Εθνικής ομάδας ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο πρώτο οχτάλεπτο και έδειξε μεγάλη συγκέντρωση ιδίως όταν είχε παίκτρια παραπάνω. Ισορροπημένο το δεύτερο και στο τρίτο η Ντουναϊσβάρος πήρε προβάδισμα, αφήνοντας το σκορ στο 6-6 και τα πάντα ανοιχτά για το τέταρτο και τελευταίο οχτάλεπτο. Εκεί οι «ερυθρόλευκες» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πήραν την κούπα.