Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, 23:25

-A +A

Στην αντεπίθεση ο Ντι Μάιο: Η ΕΕ παρενέβη επειδή κατάλαβε ότι δεν θα δώσουμε χρήματα

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, 23:25
Στην αντεπίθεση ο Ντι Μάιο: Η ΕΕ παρενέβη επειδή κατάλαβε ότι δεν θα δώσουμε χρήματα
-A +A

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, μετά την προειδοποίηση του Ευρωπαίου επιτρόπου, αρμόδιου για τον προϋπολογισμό, Γκίντερ Ότινγκερ, ότι αν μια χώρα-μέλος αποφασίσει να μην καταβάλει την οικονομική της εισφορά στην Ε.Ε., θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις.

«Οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται ακόμη περισσότερο από υποκρισία διότι δεν ακούσαμε να πούνε κάτι για την υπόθεση του πλοίου Diciotti, και τώρα παρεμβαίνουν μόνον διότι κατάλαβαν ότι δεν θα τους δώσουμε πια χρήματα», είπε ο Ντι Μάιο.

«Η θέση μας για άσκηση βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό παραμένει ως είχε. Αν τις επόμενες ημέρες θελήσουν να ανακαλύψουν και πάλι το πνεύμα αλληλεγγύης με το οποίο ιδρύθηκε η Ένωση, τότε το ξανασυζητάμε», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, υπουργός εργασίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ντι Μάιο, τέλος, τόνισε ότι αν η Ιταλία δεχθεί κερδοσκοπική επίθεση, αυτό δεν θα οφείλεται σε οικονομικούς, αλλά σε πολιτικούς λόγους, και ότι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση Κόντε θα παρουσιάσει τις κύριες μεταρρυθμίσεις της.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα