Στη δίκη για το C4i καλούνται να καταθέσουν Πολύδωρας - Μαρκογιαννάκης

Στη δίκη για το C4i καλούνται να καταθέσουν Πολύδωρας - Μαρκογιαννάκης

Δεκτό έκανε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα της αμερικανικής εταιρείας Saic να κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση της παραλαβής του C4i οι πρώην υπουργοί Βύρων Πολύδωρας και Χρηστος Μαρκογιαννάκης.

Παράλληλα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εξετάζεται η υπόθεση για την σύμβαση προμήθειας και παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, καλούνται και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Κωνσταντίνος Αιλιανός, αλλά και ο τότε Νομικός σύμβουλος του υπουργείου, ενώ ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος δεν πρόκειται να κληθεί λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα.

Σημειώνεται πως στην υπόθεση της παραλαβής και τροποποίησης των συμβάσεων για το επίμαχο σύστημα ασφαλείας, για την οποία δικάζονται δεκαοκτώ πρόσωπα, διαπιστώνεται ζημιά του Δημοσίου ύψους περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή, μίλησαν για ποινικές ευθύνες Παυλόπουλου, Μαρκογιαννάκη και Πολύδωρα στην υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ κατέθεσαν και σχετική αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία είναι προς διερεύνηση.