Στη Βουλή δικογραφίες κατά πρώην υπουργών για την υπόθεση Πετσίτη

Στη Βουλή δικογραφίες κατά πρώην υπουργών για την υπόθεση Πετσίτη

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Στη Βουλή έφτασε δικογραφία μεταξύ άλλων κατά του πρώην Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Γ. Δραγασάκη μετά τις καταγγελίες του Θ. Κιτσάκου για την υπόθεση ΔΕΠΑ- ΕΛΦΕ(συμφερόντων Λαυρεντιάδη) στην οποία εμπλέκεται και ο Μανόλης  Πετσίτης. 

Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση της δικογραφίας ο Θ. Κιτσάκος φέρεται να περιγράφει πλήρως και τις σχέσεις του κ. Παπά με τον Μανώλη Πετσίτη, ουσιαστικά «δίνοντάς» τον στην εισαγγελία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας έκανε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ την σχετική ανακοίνωση για τη διαβίβαση της δικογραφίας.

Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει κοινοβουλευτικά η  υπόθεση θα πρέπει να συγκεντρωθούν 30 υπογραφές για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.   

Να θυμίσουμε ότι ο Μανώλης Πετσίτης κάνει την εμφάνισή του στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Ο γνωστός ως «Μανόλο του Παπά» το 2017 επεκτείνει τη δραστηριότητά του ώστε να έχει ένα αξιοζήλευτο εισόδημα και επιπλέον χρησιμοποιούσε ανενόχλητα την ιδιότητα του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου. Παράλληλα, εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος των κυπρίων δικηγόρων, συνεργατών του Αρτέμη Αρτεμίου, οι οποίοι παραμένουν διαχειριστές των offshore εταιρειών στις οποίες μεταβιβάστηκαν η παραγωγή και οι εργαζόμενοι της ELFE. Κατοικούσε, δε, σε πολυτελή βίλα στη Βαρυμπόμπη, την οποία μίσθωνε από τον δικηγόρο Νίκο Ανδρικόπουλο, στενό φίλο του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. 

Tο ερώτημα που τέθηκε εκείνη την εποχή είναι το κατά πόσον ο επιστήθιος φίλος του Νίκου Παππά από τα σχολικά τους χρόνια στη Καισαριανή, που πληρωνόταν αδρά από το Λ.Λαυρεντιάδη, του οποίου η εταιρεία ELFE φέσωνε σειρά κρατικών επιχειρήσεων, έπαιξε κάποιο διαμεσολαβητικό ρόλο για την ευνοϊκή μεταχείριση της τελευταίας απέναντι στους πιστωτές της. Να θυμίσουμε ότι το χρέος των Ελληνικών Φωσφορικών Λιπασμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 προς τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου έφτασε τα 126.454.540 ευρώ.