Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ για Ρουβίκωνα: Εισβολή; Ποια εισβολή;

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ για Ρουβίκωνα: Εισβολή; Ποια εισβολή;

Σε προσπάθεια υποβάθμισης της σημερινής απόπειρας εισβολής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιδίδονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά ο Γιώργος Κυρίτσης το χαρακτήρισε πολύ... ήσσονος σημασίας το περιστατικό, ενώ και ο Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για... παρέμβαση.

«Στη στρατιωτική ορολογία η εισβολή είναι άλλο πράγμα, πολύ βίαιο», σημείωσε ο Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στην πρωινή «επιχείρηση» του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ όπως ανέφερε υποβαθμίζοντας την... «παρέμβαση», απλώς «έριξαν μερικές προκηρύξεις» για τον Κουφοντίνα και μια δίκη και μετά τους συνέλαβαν.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 08:00 το πρωί εισέβαλαν 20 άτομα της αναρχικής ομάδας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη, πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα μπήκαν στο προαύλιο και στη συνέχεια οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές. 

Μιλώντας στο news 24/7, χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τα περί ατιμωρησίας του Ρουβίκωνα που αναφέρει η αντιπολίτευση, καθώς όπως είπε μέχρι τώρα έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών της αναρχικής ομάδας.

Επίσης, πρότεινε στους δημοσιογράφους να ψάξουν στο ίντερνετ να βρουν πόσο ασφαλής χώρα είναι η Ελλάδα, σχολιάζοντας πως οι πράξεις του Ρουβίκωνα «δεν είναι βίαιες» αλλά μικρών διαστάσεων και γι'' αυτό έρχονται εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα.

Μάλιστα, προσπάθησε να υπερασπιστεί το έργο του ισχυριζόμενος ότι «η κατάσταση στην Αθήνα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο με τα χημικά και τα άγρια επεισόδια».

Ο Ν. Τόσκας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, με δηλώσεις που κινούνται ανάμεσα στις «εντυπώσεις και το ψέμα».

«Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση» ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως συχνά υπάρχει προβληματισμός για το αν κάνει προβοκατόρικες πράξεις. Το θέμα είναι ποιον ωφελούν οι πράξεις του». «Εμείς τις αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο του νόμου», δήλωσε.

Σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, σχολίασε πως πρόκειται για ζήτημα της Δικαιοσύνης.

Ο Ν. Τόσκας κάλεσε όποιον έχει πρόταση για νέο νομοθετικό πλαίσιο, να την καταθέσει και πρόσθεσε πως «αν αρχίσουμε να μιλάμε για ιδιώνυμα, περνάμε σε άλλες καταστάσεις».

Τέλος, ο υπουργός επιτέθηκε και στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο ζητάει συνεχώς την παραίτησή του, λέγοντας ότι «ανακάλυψαν προβλήματα ασφάλειας στην Χαριλάου Τρικούπη μετά το 2015, ξεχνώντας τι γινόταν πριν. Μαζί με το όνομά τους άλλαξαν και τον τρόπο που βλέπουν την πραγματικότητα».

Γ. Κυρίτσης: Πολύ... ήσσονος σημασίας η εισβολή Ρουβίκωνα - Ο Κουφοντίνας δικαιούται άδεια

Από τη μεριά του κάλυψη παρείχε ουσιαστικά στα μέλη του Ρουβίκωνα που προσπάθησαν να εισβάλουν στο ΥΠΠΡΟΠΟ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, προσθέτοντας μάλιστα πως πρέπει να δοθεί κανονικά εκ νέου άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με τις φράσεις «τρικάκια και χαρτάκια πέταξαν έξω από το Υπουργείο δεν έκαναν τίποτε άλλο» περιέγραψε ο Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, την απόπειρα του Ρουβίκωνα να εισβάλει το πρωί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση ο Ρουβίκωνας κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις για να αποφύγει τα σοβαρά ποινικά αδικήματα και διερωτήθηκε τι θα τους κάνουν που πέταξαν λίγα χαρτάκια. «Εδώ οι άλλοι ποδοπατούσαν τον κ. Μπουτάρη και τους δίκασαν για πλημμελήματα» τόνισε κλείνοντας.

Σε άλλο σημείο τη συζήτησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως στην περίπτωση του εκτελεστή της 17Ν Δ. Κουφοντίνα, δικαιούται να πάρει άδεια όπως και άλλοι κρατούμενοι, ανεξάρτητα από τα αδικήματα στα οποία έχουν καταδικαστεί.

Φωτογραφία: Ιntime