Στους 17 οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου – οι 6 στην Κεντρική Μακεδονία

Στους 17 οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου – οι 6 στην Κεντρική Μακεδονία

Στους 17 βρίσκεται ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί συνολικά 154 κρούσματα.

Σημειώνεται, ότι στα εξήντα έχουν ανέλθει πλέον τα κρούσματα του ιού στην Κεντρική Μακεδονία, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση των εκτελεστικών επιτροπών της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ιό ανέρχεται πλέον σε έξι και κάλεσε τους δήμους, την ερχόμενη χρονιά, να προβλέψουν στους προϋπολογισμούς τους κονδύλια για εξειδικευμένου χαρακτήρα ψεκασμούς σε συγκεκριμένα σημεία εντός των ορίων τους.

«Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της συρροής κρουσμάτων από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο άλλες χρονιές είχαμε κρούσματα και στις αρχές Οκτωβρίου», έχει δηλώσει η εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Δανάη Περβανίδου και συνέστησε στους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Πρόσθεσε ότι «το 80% των ανθρώπων που μολύνονται είναι ασυμπτωματικοί, το 20% αναπτύσσουν μια ιογενή συνδρομή και το 1% εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα και αυτά είναι κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα» και εξήγησε πότε και ποια συμπτώματα θα πρέπει να μας ανησυχήσουν.