Στ. Πέτσας για άνοιγμα τουρισμού: Αν προσέξουμε, θα τα καταφέρουμε

Στ. Πέτσας για άνοιγμα τουρισμού: Αν προσέξουμε, θα τα καταφέρουμε

«Aν προσέξουμε θα τα καταφέρουμε. Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Στ. Πέτσας σχολιάζοντας το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό σήμερα, σημειώνοντας πως θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στον κλάδο, ενώ τόνισε πως οι αρχές θα παρακολουθούν πώς εξελίσσεται το επιδημιολογικό κομμάτι.

Μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «τρεις μήνες πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας, αλλά τα καταφέραμε», εξηγώντας πως συνεχίζουμε προσεκτικά μέχρι τις 15 Ιουλίου, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί περιορισμοί στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας.

Σχολιάζοντας το θέμα της Αγίας Σοφίας, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως «θα είναι ένα τεράστιο λάθος» αν προχωρήσει η μετατροπή της σε τζαμί και «θα δημιουργήσει μεγάλο ψυχικό χάσμα αγεφύρωτο ανάμεσα στους χριστιανούς ανά την οικουμένη και τις τουρκικές αρχές. Είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και πρέπει να διαφυλαχθεί η ιστορικότητά του», τόνισε.

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis, ο κ. Πέτσας είπε πως αναδεικνύεται το πολιτικό σκέλος, ότι «δηλαδή ένας υπουργός Επικρατείας (σ.σ.: ο Νίκος Παππάς) και ένας υπουργός Δικαιοσύνης (σ.σ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) αναγνωρίζουν την ύπαρξη ενός παρακράτους».

Αυτό που ζητά η κυβέρνηση, είπε ο κ. Πέτσας, είναι να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αν ήταν εν γνώσει του όλο αυτό. «Είναι βασικό ζήτημα της δημοκρατίας να τοποθετηθεί δημόσια», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως «το παρακράτος έχει πολλές μορφές, όταν εξυφαίνεται κάτω από τη μύτη σου, το γνωρίζεις».