Στ. Μνούτσιν: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στ. Μνούτσιν: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στα σχέδια της κυβέρνησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στην κρίση του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC και στην εκπομπή του Τζιμ Κρέιμερ, ο Μνούτσιν διαβεβαίωσε ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας.

«Τζιμ ειλικρινά πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, περάσαμε το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης στην ιστορία, 350 δις δολάρια είναι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» είπε ο Μνούτσιν. 

Σημειώνεται ότι το τρίτο πακέτο στήριξης των 2 τρις δολαρίων προβλέπει περίπου 350 δις δολάρια για τις επιχειρήσεις που έχουν κάτω από 500 υπαλλήλους, οι οποίες μπορούν επίσης να λάβουν δάνεια «μίνιμουμ» 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπρόσθετα προβλέπεται η άμεση αποστολή εφάπαξ επιταγών της τάξης των 1.200 δολαρίων σε πολίτες που έχουν ετήσιο εισόδημα ως 75.000 δολάρια.

Παράλληλα θα υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη όσων έχασαν την δουλειά τους στους τέσσερις μήνες αντί για τρεις, κάτι που ήταν βασικό αίτημα των Δημοκρατικών. Τέλος, θα δοθούν τουλάχιστον 100 δις δολάρια άμεσα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, 75 δις περισσότερα από ότι αρχικά πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ο Μνούτσιν επανελαβε ότι είναι πρόθυμος να ζητήσει από το Κογκρέσο ακόμα περισσότερα χρήματα για τις μικρές επιχειρήσεις και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. «Αν δούμε ότι χρειάζονται χρήματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ζητήσουμε από το Κογκρέσο να τα εγκρίνει».