Σωστή η αντίδραση Μητσοτάκη στον εκβιασμό Ερντογάν λέει το 90%
Δημοσκόπηση Opinion Poll

Σωστή η αντίδραση Μητσοτάκη στον εκβιασμό Ερντογάν λέει το 90%

Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης απέναντι στον εκβιασμό του Ερντογάν με το άνοιγμα των συνόρων για τους μετανάστες ήταν σωστή λέει το 90% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Ναι στην πολιτική για το μεταναστευτικό λέει και το 81% ενώ το 62% επικρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 18 μονάδες η διαφορά Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ακόμη δημοσκόπηση έρχεται να αναδείξει την αποδοχή της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό μετά την προσπάθεια του Τ. Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες ως “μοχλό” πίεσης προς την Ευρώπη στοχεύοντας κυρίως την Ελλάδα.

Η θωράκιση των συνόρων στον Έβρο. Τα μέτρα αποτροπής της εισβολής χιλιάδων μεταναστών που δεν είναι πρόσφυγες από τη Συρία αλλά προέρχονται από άλλες χώρες, οι ενέργειες για τη διεθνοποίηση του θέματα και οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού ώστε να αποσαφηνιστεί πως η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της Ευρώπης τυγχάνουν ευρείας αποδοχής.

Το 90% οπως προκύπτει απο τη δημοσκόπηση του Πρώτου Θέματος είναι υπέρ των ενεργειών που έχουν γίνει, ενώ το 81% συμφωνεί με την σκληρή γραμμή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που μετατρέπεται σε μείζον εθνικό θέμα με τους μετανάστες, που ωθούνται από την τουρκική κυβέρνηση, να επιχειρούν να εισβάλλουν στη χώρα διά της βίας

Στον αντίποδα το 62% των πολιτών αποδοκιμάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση που τήρησε στα γεγονότα στον Έβρο. Και αυτό αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ακόμη και σήμερα, παρά την, έστω και καθυστερημένη, τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα, εξακολουθεί να αμφιταλαντεύεται μεταξύ των ανοιχτών συνόρων και της προστασίας των εθνικών συμφερόντων, με στελέχη του να βρίσκονται σε μια διαρκή υπόγεια αντιπαράθεση.

Στο πλαίσιο αυτο η διαφορά των 18 μονάδων που καταγράφει η δημοσκόπηση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται αναμενόμενη, με το κυβερνών κόμμα να καταγράφει ποσοστό της τάξης του 38,8% και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 20,8%.

Πτώση για το ΚΙΝΑΛ που καταγράφει ποσοστό 4,5%. 5% για το ΚΚΕ, 4,5% για την Ελληνική Λύση και 2,7% για το ΜέΡΑ 25 τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής