Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στο Λεκανοπέδιο - Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στο Κερατσίνι

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στο Λεκανοπέδιο - Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στο Κερατσίνι

Σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο προκάλεσε η πρωινή έντονη βροχόπτωση, με τα περισσότερα θέματα να εντοπίζονται σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ομαλοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε Κερατσίνι και Πέραμα.

Όπως έγινε γνωστό από την τροχαία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα, καθώς και στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, όπου υπήρχε εκτεταμένη συσσώρευση υδάτων από την ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οχήματα.

Περιφέρεια και δήμοι ζητούν να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα, αφού πρόκειται για μελέτες και αδειοδοτήσεις ιδιαίτερα χρονοβόρες. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν νωρίτερα, ότι τα δρομολόγια του φέρι μποτ Σαλαμίνα-Πέραμα διεξάγονται κανονικά, ενώ ήδη συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων απομακρύνουν από τους δρόμους τα φερτά υλικά και γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος σε συγκεκριμένο σημείο στο Κερατσίνι, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε απογοητευμένος από τις ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες για την κατασκευή ενός αντιπλημμυρικού έργου. 

«Κάνω έκκληση να αφήσουν στην άκρη τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας, και εμείς και η περιφέρεια, γιατί θα πνίγονται άνθρωποι. Πρέπει για ορισμένα σημαντικά έργα να βρεθούν διαδικασίες fast-track, δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα το κάνει η πολιτεία, όμως πρέπει να το κάνει. Βέβαια, κάτι που έχει δομηθεί με λάθος τρόπο επί δεκαετίες, δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να αντιμετωπιστεί»τόνισε ο κ. Βρεττάκος. 

Νωρίτερα, στο Κερατσίνι η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 24 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, 7 στο Πέραμα και 16 στη Σαλαμίνα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη λεωφόρο Σαλαμίνας από τη Ζωοδόχου Πηγής έως τη λεωφόρο Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο Κερατσίνι πλημμύρισαν δρόμοι και έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα. Λίγα λεπτά μετά τις 11 η τροχαία ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι, από το ύψος της συμβολής της με την λεωφόρο Σχιστού έως τη συμβολή με τη λεωφόρο Λαμπράκη λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το πρωί στη Σαλαμίνα είχαν προκληθεί σημαντικά ζητήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης.

Σε επιφυλακή για την επικείμενη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων ο δήμος Πειραιά

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πειραιά, ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Επίσης, λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα. Σύμφωνα με τον δήμο, έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι καθαρισμοί, γεγονός που συνέβαλε στο να μην υπάρξουν σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής καταιγίδας. Τέλος, γίνεται έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Σταμάτησαν τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Πέραμα - Σαλαμίνα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Διαβάστε ακόμα:

- Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Μετά την «Ευρυδίκη», ο κυκλώνας «Ζήνωνας»

- Δήμαρχος Μάνδρας: Είμαστε σαν τη Δαμασκό - Τσίπρας και Δούρου πέρασαν «από έξω»

- Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Πιερία 

- ΤΕΕ: Η ευθύνη ανήκει στους πολιτικούς που δεν ολοκλήρωσαν τα βασικά έργα στη Δ. Αττική το 2016

Φωτογραφία intime news