8ος χρόνος, ημέρα 2395η
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Σκρέκας σε Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας: Τα μέτρα στήριξης της βιομηχανίας θα συνεχισθούν

Σκρέκας σε Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας: Τα μέτρα στήριξης της βιομηχανίας θα συνεχισθούν
φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Τα μέτρα για τη στήριξη της βιομηχανίας απέναντι στην ενεργειακή καταιγίδα θα συνεχισθούν κατά τη διάρκεια του 2022, εφόσον δεν παρατηρηθεί αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας, όπως διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, ο υπ. Ενέργεας Κώστας Σκρέκας. Σε συνάντηση που είχε μαζί τους, ο κ. Σκρέκας δεσμεύτηκε επίσης ότι το υπουργείο θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες με σκοπό την έγκριση από την Ε.Ε. της επέκτασης για την αντιστάθμιση λόγω επιβάρυνσης από το κόστος δικαιωμάτων εκπομπών CO2 και της διακοψιμότητας.

Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει από τις 7 Ιανουαρίου μέτρα με στόχο την στήριξη των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων απέναντι σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία οι συνέπειες της οποίας αναφέρθηκαν αναλυτικά.

Σχετικά με το μέτρο Net Metering και το αίτημα επέκτασης υποδομών, δικτύων και αδειοδοτήσεων, ο υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για την παρουσίαση προγράμματος μέσω του οποίου θα επιδοτείται το κόστος σύνδεσης χωρίς περιορισμό στην απόσταση. Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα επιδότησης επενδύσεων που αφορούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για αυτοκατανάλωση με ταυτοχρονισμό.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος προέβη σε μια σειρά προτάσεων με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας και υπήρξε συμφωνία ότι ο ελεύθερος ανταγωνισμός είναι προϋπόθεση της αντιμετώπισης της υφιστάμενης ενεργειακής κρίσης και προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.