Σήμερα η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ε. Τοπαλούδη

Σήμερα η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ε. Τοπαλούδη

Με την αγόρευση της εισαγγελέως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία και το βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Η εισαγγελέας θα εισηγηθεί για την ενοχή ή μή των δύο κατηγορουμένων, θέτοντας τη διαδικασία στην τελική της ευθεία για την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων.

«Ο ένας προσέλκυε τα κορίτσια και ο άλλος πλήρωνε για να τα μοιράζονται»

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, αναφερόμενη σε modus operandi των δυο κατηγορουμένων και διαχωρίζοντας τον ρόλο καθενός τους, η εισαγγελική λειτουργός είχε πει: “Εσύ τις προσέλκυες και ο άλλος πλήρωνε για να τις “μοιράζεστε””, αναφερόμενη στον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του την προηγούμενη εβδομάδα κι εξαπολύοντας καταιγισμό ερωτήσεων.

«Και νεκρή θα δικάσω»

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιουνίου εκπνέει το ανώτατο εκ του νόμου όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης, που επιτρέπει στον κατηγορούμενο Ροδίτη να αποφυλακιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Αλλά η εισαγγελική λειτουργός ξεκαθάρισε: «Για τη μνήμη της Ελένης θα βγει η αλήθεια. Και νεκρή θα σηκωθώ και θα δικάσω. 18μηνο δεν θα λήξει».

Σήμερα

Η εισαγγελέας θα εξηγήσει σήμερα το σκεπτικό της πρότασής της για την ενοχή ή μη των 2 κατηγορουμένων, του 21χρονου αλβανικής καταγωγής και του 23χρονου Ροδίτη, οι οποίοι στις απολογίες τους χρεώνουν τα πάντα ο ένας στον άλλον και σε καμία περίπτωση, όπως εξελίσσεται μέχρι σήμερα η δίκη, δεν έχουν πείσει την έδρα.

«Πείτε την αλήθεια, έστω την ύστατη στιγμή»

Τόσο κατά τη διαδικασία απολογίας του δεύτερου, 21χρονου αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου, όσο και  23χρονου Ροδίτη, η εισαγγελέας εξαπέλυσε καταιγισμό ερωτήσεων και ζήτησε να ειπωθεί η αλήθεια.

Η εξαφάνιση πειστηρίων και η εμπλοκή στην υπόθεση συγγενών προσώπων είναι δύο θέματα που ενδεχομένως να αναπτυχθούν στην πρόταση της εισαγγελέα, της οποίας πρότασης έπονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, για να ακολουθήσει η Απόφαση του δικαστηρίου.