Σήμερα αναμένεται το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για τον Ζακ Κωστόπουλο

Σήμερα αναμένεται το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για τον Ζακ Κωστόπουλο

To μεσημέρι αναμένεται να παραδοθεί στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου και στην αστυνομία το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του 33χρονου στις 21 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Σουλτάνα Μαριανού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να αποφανθούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια σε τι οφείλεται ο θάνατός του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιατροδικαστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ιστολογική εξέταση που αναφέρει ότι εντοπίστηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, ένα βασικό σύμπτωμα πριν το έμφραγμα.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν χθες περιέπλεξαν περαιτέρω την έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε την ζωή του ο 33χρονος.

Οι ιατροδικαστές προχώρησαν σε έλεγχο στο αίμα του για πέντε κατηγορίες ναρκωτικών και δεν εντόπισαν ίχνος επικίνδυνων ουσιών. Στα δείγματα που ελέγχθηκαν βρέθηκαν κάποια αναλγητικά φάρμακα κοινής χρήσης και μικροποσότητα αλκοόλ, η οποία ωστόσο ήταν πολύ μικρή ώστε να προκαλέσει πρόβλημα.

Οι ιστολογικές εξετάσεις εν τω μεταξύ δεν δίνουν σαφή εικόνα για τα αίτια θανάτου του Κωστόπουλου, ο οποίος κατέληξε αφότου βρέθηκε μέσα σε κοσμηματοπωλείο και στη συνέχεια δέχτηκε κλωτσιές στο κεφάλι. 

Τα αποτελέσματα των ελέγχων καταδεικνύουν πως ο 32χρονος είχε κάποια προβλήματα στην καρδιά και στους πνεύμονες, όμως δεν φαντάζουν επαρκή ώστε να οδηγήσουν στον θάνατό του.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση οι ιατροδικαστές είχαν εκτιμήσει πως ο 32χρονος δεν έχασε την ζωή του λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, γεγονός που σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν βοηθά στο να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.