Σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Με ήπιες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το μεγαλύτερο τμήμα της σημερινής ημέρας. Εντούτοις σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα, ενώ βρίσκεται σε πλήρη ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού. 

Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο αναμένονται, λίγες τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στα δυτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Από την Κυριακή (05-09-2021) προβλέπεται κακοκαιρία, η οποία όμως δεν θα κρατήσει πολύ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα.

Ειδικότερα, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις πρώτες ώρες της Κυριακής στο Ιόνιο και στα ορεινά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της Θράκης και θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Επιπροσθέτως, οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν και την Κυριακή, φτάνοντας κατά τόπους τα 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Απότομη αλλαγή / Έρχονται καταιγίδες / Κακοκαιρία/ Επιδείνωση