«Σφήνα» της Apollo Global για την αλυσίδα super market Morrisons

«Σφήνα» της Apollo Global για την αλυσίδα super market Morrisons

Η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Apollo Global Management, δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξετάζει μια πιθανή προσφορά για τη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons ο οποίος φέρεται να έχει έρθει σε προκαταρκτική συμφωνία με έναν άλλο όμιλο.

Σύμφωνα με το Reuters, η Apollo είπε ότι δεν έχει γίνει καμιά προσέγγιση στο διοικητικό συμβούλιο της Morrisons.

Το Σάββατο, η Morrisons συμφώνησε σε εξαγορά από την Fortress Investment Group που ανήκει στη SoftBank, η οποία αποτίμησε την τέταρτη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βρετανίας σε 6,3 δισεκατομμύρια λίρες (8,7 δισεκατομμύρια δολάρια), έχοντας απορρίψει αυτή της Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) έναντι 5,52 δισ. λιρών (7,62 δισ. δολάρια) με το αιτιολογικό ότι «υποτίμησε σημαντικά την εταιρεία και τις δυνατότητές της».

Αν και η αλυσίδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη βρετανική αγορά, μετά την Tesco, την Sainsbury’s και την Asda, τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει μια σημαντική ανάκαμψη χάρη στις επιλογές του CEO Ντέιβ Ποτς. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και μια στρατηγική συνεργασία με την Amazon χάρη στην οποία πολλοί αναλυτές θεωρούσαν πως ο αμερικανικός κολοσσός μπορεί να είναι από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της σε ένα διάστημα που ο κλάδος έχει αρχίσει να βιώνει σημαντικές ανακατατάξεις.