Σε περιορισμό η φωτιά στην Κέρκυρα - Εκκενώθηκαν δύο χωριά

Σε περιορισμό η φωτιά στην Κέρκυρα - Εκκενώθηκαν δύο χωριά

Σε περιορισμό τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική γη εξελισσόταν μεταξύ τριών μικρών χωριών της Νότιας Κέρκυρας. Μάλιστα νωρίτερα, δόθηκε προληπτικά εντολή εκκένωσης των οικισμών Παλαιοχώρι και Νεοχώρι, καθώς η φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα κατοικίες.

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 29 πυροσβέστες, 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 άτομα, ενώ τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στην περιοχή νωρίτερα έχουν καθηλωθεί στο έδαφος εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και θα επιχειρήσουν εκ νέου να απογειωθούν μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

ΦΩΤΙΑ

Φωτογραφίες από kerkyrasimera.gr