Σε λειτουργία το 3d-makers.gov.gr για τον προστατευτικό εξοπλισμό

Σε λειτουργία το 3d-makers.gov.gr για τον προστατευτικό εξοπλισμό

Στην δημιουργία της πρωτοβουλίας 3d-makers.gov.gr προχώρησαν από κοινού τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, μετά την έντονη διάθεση προσφοράς για παραγωγή εξοπλισμού από κατόχους 3-D εκτυπωτών το τελευταίο διάστημα, προκειμένου οι προσφορές να κατευθύνονται σε σημεία όπου καταγράφεται μεγαλύτερη ζήτηση αλλά και τα προϊόντα να κατασκευάζονται σύμφωνα με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.

Όπως επισημαίνεται στο κοινό δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας απευθύνεται πρόσκληση στην «κοινότητα των makers» για να συμμετάσχουν στην παραγωγή του αναγκαίου εξοπλισμού, κατασκευάζοντας ασπίδες προστασίας προσώπου και hands-free πόμολα.

Στην σελίδα παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες και προδιαγραφές, με σκοπό να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα για την επαρκή προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας κατά την διάρκεια της πανδημίας. Έτσι, όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην παραγωγή του συγκεκριμένου εξοπλισμού θα δηλώνουν τα είδη και την ποσότητα που μπορούν να παράγουν, καθώς και το χρόνο παράδοσής τους. Η αποστολή θα γίνεται στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού του Υπουργείου Υγείας (Λεωφόρος Ειρήνης 2, Ταύρος) και κατόπιν θα διανέμονται στις μονάδες της χώρας, καταλήγει το κοινό δελτίο Τύπου των δύο υπουργείων.