Σε κατάσταση συναγερμού η Ιταλία - Δύο κρούσματα στη Βρετανία - 213 νεκροί στην Κίνα
Κορονοϊός

Σε κατάσταση συναγερμού η Ιταλία - Δύο κρούσματα στη Βρετανία - 213 νεκροί στην Κίνα

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Στους 213 ανήλθαν οι νεκροί , ενώ περισσότερα από 9.800 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα, με τα κρούσματα να έχουν εξαπλωθεί σε 18 χώρες. Εχθές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αποφάσισε να κηρύξει τον κορονοϊό ως παγκόσμια απειλή και να σημάνει συναγερμό

Σε κατάσταση συναγερμού η Ιταλία ​​​​​για έξι μήνες

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε κήρυξε την χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες, μετά την επιβεβαίωση, χθες βράδυ, ότι δυο Κινέζοι τουρίστες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ρώμης πάσχουν από κορονοϊό.

Παράλληλα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ένας Ιταλός έφηβος, ο οποίος ζει στην πόλη Τρεβίζο της περιφέρειας Βένετο και παρουσίασε πυρετό μόλις επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα. Την ίδια ώρα, σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε μόλις και ένας άνδρας ο οποίος δούλευε στο ξενοδοχείο της Ρώμης στο οποίο διέμειναν οι δυο Κινέζοι που μολύνθηκαν με τον ιό.

Μέχρι χθες, οι ειδικοί εμφανίζονταν σχετικά καθησυχαστικοί και υπογράμμιζαν ότι οι πιθανότητες να σημειωθεί μετάδοση του κορονοϊού στην χώρα δεν ξεπερνούσαν τις 12%.

Δύο πρώτα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την εμφάνιση δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. «Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

«Οι ασθενείς περιθάλπονται από τους ειδικούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ακολουθούμε τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ελέγχου των λοιμώξεων για την αποφυγή νέας εξάπλωσης του ιού», πρόσθεσε και σημείωσε ότι ότι διεξάγονται έρευνες για «να εντοπισθούν γρήγορα» τα άτομα που είναι πιθανόν να ήλθαν σε επαφή με τους ασθενείς.

Οι βρετανικές αρχές δεν διευκρίνισαν πού εντοπίσθηκαν τα δύο κρούσματα, ούτε εάν τα πρόσωπα αυτά είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα.

Παράλληλα, σήμερα προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Brize Norton, το αεροσκάφος που με έκτακτη πτήση μετέφερε 83 Βρετανούς πολίτες από την κινεζική πόλη Ουχάν, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του κορονοϊού. Το αεροσκάφος μεταφέρει άλλους 27 επιβάτες άλλων εθνικοτήτων (Ευρωπαίοι πολίτες από την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Ολλαναδία), τους οποίους θα μεταφέρει άμεσα σε προκαθορισμένο αεροδρόμιο στην Ισπανία και από εκεί θα αναλάβουν την ευθύνη τους οι χώρες προέλευσής τους.

Οι Βρετανοί επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορείο και με όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις στο νοσοκομείο Arrowe Park του Γουΐραλ, όπου θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών, σε ειδικές εγκαταστάσεις. Εντός του αεροσκάφους, οι επιβάτες συνοδεύονταν από στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό, το οποίο επίσης θα τεθεί σε περιορισμό σε ξεχωριστή εγκατάσταση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 40 άλλοι Βρετανοί βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Ουχάν - καθώς από τους 120 που αναμένονταν στην πτήση, τελικά οι 83 κατάφεραν να επιβιβαστούν, οι οποίοι αναμένονται να επιστρέψουν με άλλη έκτακτη πτήση.

Νότια Κορέα: 11 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Παράλληλα στη Σεούλ, 18 Νοτιοκορεάτες άρτι αφιχθέντες στη Νότια Κορέα από την κινεζική πόλη Ουχάν, νοσηλεύονται καθώς παρουσίασαν συμπτώματα που συνδέονται με τον νέο ιό, ανακοίνωσαν σήμερα οι νοτιοκορεατικές υγειονομικές αρχές. Αεροπλάνο που ναύλωσε η Νότια Κορέα έφερε σήμερα το πρωί 368 Νοτιοκορεάτες από την πόλη αυτή πίσω στη χώρα τους, τους οποίους έθεσε σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Στη Νότια Κορέα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των φορέων του νέου κοροναϊού ανέρχονται συνολικά σε 11, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές. Σύμφωνα με τις ίδιες, τρεις από τους 11 αυτούς φορείς προσβλήθηκαν από τον ιό χωρίς να έχουν μεταβεί στην Κίνα.

Ο ένας από τους τρεις είναι ένας 50χρονος που δείπνησε σε εστιατόριο της Σεούλ με το άτομο που έκτοτε αποδείχθηκε ότι ήταν το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα. Μια δεύτερη πτήση θα αναχωρήσει απόψε από την Νότια Κορέα για να απομακρύνει κι άλλους ανθρώπους από την Ουχάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοτιοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών.

Περίπου 350 Νοτιοκορεάτες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να φύγουν εξακολουθούν να βρίσκονται στην κινεζική αυτή πόλη.

213 νεκροί

Νωρίτερα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη τη χώρα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV, ενώ άλλοι 102.000 έχουν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

«Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692. Από αυτά, 1.527 ασθενείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση και υπάρχουν επιπλέον 15.238 ύποπτα κρούσματα», δήλωσε ο Κινέζος απεσταλμένος στον ΟΗΕ Ουάνγκ Κουν.

Την ίδια στιγμή, η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε άλλους 42 ανθρώπους στη Χουμπέι, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές αυτής της κεντρικής επαρχίας της Κίνας· ο νεότερος απολογισμός σημαίνει ότι οι νεκροί είναι πλέον 204 στην περιοχή όπου ξέσπασε η επιδημία και τουλάχιστον 212 σε όλη την επικράτεια.

Οι επαρχιακές υγειονομικές αρχές έκαναν επίσης λόγο για επιπλέον 1.220 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού ως τα μεσάνυχτα της 30ής Ιανουαρίου 2020, αυξάνοντας το σύνολό τους σε 5.806 στη Χουμπέι.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας αναμένεται να δώσει τον δικό του νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια αργότερα σήμερα.

Σε ευρωπαϊκό έδαφος σημειώθηκε πέμπτο κρούσμα στη Γερμανία, δυο κρούσματα στην Ιταλία, ενώ έξι ασθενείς καταγράφονται στη Γαλλία. Βρετανία και άλλες χώρες δρομολογούν αποστολές με ειδικά ναυλωμένα αεροσκάφη, προκειμένου να μεταφέρουν τους πολίτες από τις περιοχές της Κίνας, ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς και από την ασιατική χώρα.

Έξι τα κρούσματα στη Γερμανία

Ένα παιδί πέντε ετών από το Σίγκσντορφ της Βαυαρίας είναι το έκτο διαπιστωμένο κρούσμα του νέου κινεζικού κορονοϊού στην Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, όλα τα μέλη της οικογένειας παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και υποβάλλονται σε εξετάσεις, όπως και το άμεσο περιβάλλον τους.

«Η κατάσταση της υγείας όλης της οικογένειας είναι σταθερή. Τα παιδιά έχουν ήδη αρρωστήσει ελαφρώς και έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά θεωρούμε ότι όλη η οικογένεια έχει πιθανότατα επιμολυνθεί», δήλωσε στην εφημερίδα ο καθηγητής Τόμας Γκλουκ και διευκρίνισε ότι πρόκειται για τους γονείς, ένα βρέφος έξι μηνών και δύο παιδιά έως πέντε ετών.

Νωρίτερα σήμερα οι Αρχές είχαν ανακοινώσει και ένα πέμπτο κρούσμα του κορονoϊού στη χώρα. Πρόκειται για εργαζόμενο που απασχολείται στην ίδια εταιρεία όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις άλλοι άνθρωποι που νόσησαν από τον κινεζικό ιό, στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

«Αυτό αφορά έναν εργαζόμενο στην εταιρεία Στάρνμπεργκ, στην οποία εργάζονται οι τέσσερις άλλοι νοσούντες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του γερμανικού κρατιδίου, προσθέτοντας πως επιπλέον πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σήμερα την Παρασκευή.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ανακοίνωσε ότι γερμανικό στρατιωτικό αεροσκάφος θα αναχωρήσει εντός ολίγου για την Κίνα για να απομακρύνει από την κινεζική πόλη Ουχάν περισσότερους από 100 Γερμανούς πολίτες, κανένας από τους οποίους δεν εκτιμάται ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο με αυτούς που θα απομακρυνθούν από την Ουχάν θα φτάσει αύριο, Σάββατο, στη Γερμανία και ότι οι επιβάτες του θα τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Ιταλία: Δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα

Πριν την κήρυξη της χώρας σε συναγερμό, σε συνέντευξή τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε στα δυο κρούσματα κορονοϊού τα οποία μόλις επιβεβαιώθηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα και υπογράμμισε:

«Δεν είμαστε απροετοίμαστοι. Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Σπαλαντσάνι της Ρώμης στο οποίο μεταφέρθηκαν οι δυο Κινέζοι τουρίστες, στον τομέα του αποτελεί πραγματική Βίβλο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δημιουργηθεί πανικός και τεράστια κοινωνική ανησυχία».

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαπιστωθεί με ποιά άτομα μπορεί να ήρθαν σε επαφή, κατά την παραμονή τους στην Ιταλία, οι δυο Κινέζοι τουρίστες που νοσούν, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κίνδυνος μετάδοσης. «Είμαι αισιόδοξος ότι τα περιστατικά αυτά θα είναι μεμονωμένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο. Το ότι διαγνώσθηκαν τα δυο αυτά περιστατικά είναι αρκετά φυσικό, από την στιγμή που στην Ευρώπη, συνολικά, έχουμε ήδη δέκα κρούσματα» δήλωσε, από την μεριά του, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο διευθυντής, τέλος, του νοσοκομείου Σπαλαντσάνι, Τζουζέπε Ιπόλιτο, πρόσθεσε ότι «οι δυο Κινέζοι τουρίστες στους οποίους διαγνώστηκε ο κορονοϊός έχουν τεθεί σε απομόνωση και η γενικότερη κατάσταση της υγείας τους είναι καλή».

Γαλλία: Έξι τα κρούσματα 

Το έκτο κρούσμα επιβεβαίωσε, ο Γενικός Διευθυντής υγείας, Ζερόμ Σαλομόν. Πρόκειται για έναν γιατρό στο επάγγελμα, ο οποίος φρόντισε από την αρχή που παρουσίασε τα συμπτώματα να απομονωθεί. Ο γιατρός βρίσκεται τώρα σε σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Επιπλέον, οι γαλλικές Αρχές τονίζουν πως και το έκτο κρούσμα κορονοϊού είχε επαφές με κάποιον στην Άπω Ανατολή, που να εξηγούν την έκθεσή του στον ιό. «Δεν υπάρχουν στην Γαλλία περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να εξηγηθούν» τονίζουν οι Αρχές.

Στο μεταξύ, απογειώθηκε στις 07:07 (τοπική ώρα· 01:07 ώρα Ελλάδας) μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας αφού παρέλαβε περίπου 200 Γάλλους υπηκόους από την Ουχάν -τη μεγαλούπολη της κεντρικής Κίνας που αποτελεί εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός- το οποίο και προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας) στη στρατιωτική βάση Ιστρ, περίπου 60 χλμ. από τη Μασσαλία.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν περίπου 200 Γάλλοι, κανείς εκ των οποίων δεν παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας.

Το μεταγωγικό αναμένεται να προσγειωθεί έπειτα από περίπου δωδεκάμισι ώρες στην Ιστρ (νοτιοανατολική Γαλλία), διευκρίνισε στους ανθρώπους που επιβιβάστηκαν σε αυτό μέλη επίσημης γαλλικής αντιπροσωπείας. Θα τεθούν κατόπιν σε περιορισμό για 14 ημέρες σε κέντρο διακοπών στο Καρί λε Ρουέ, κοντά στη Μασσαλία.

Αναστολή πτήσεων από Τουρκία – Πακιστάν

Η Turkish Airlines αναστέλλει έως τις 9 Φεβρουαρίου τις πτήσεις της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο Μπιλάλ Εκσί, διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines με ανάρτηση στο twitter, τόνισε πως οι πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς στην Κίνα - Πεκίνο, Γκουανγκτσόου, Σανγκάη και Σιάν - αναστέλλονται έως τις 9 Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αναστέλλονται άμεσα οι πτήσεις προς και από την Κίνα, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν.

Ελ Σαλβαδόρ, Μογγολία Ιταλία κλείνουν τα σύνορα για Κίνα

Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ αναστέλλουν προσωρινά την είσοδο στην επικράτεια της χώρας της κεντρικής Αμερικής όλων των ταξιδιωτών από την Κίνα, μετά την ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατάστασης δημοσιονομικής εκτάκτου ανάγκης παγκοσμίου ενδιαφέροντος εξαιτίας του νέου κορονοϊού που προκαλεί επιδημία ιογενούς πνευμονίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε.

«Αναστείλαμε την είσοδο στη χώρα επιβατών προερχόμενων από την Κίνα. Ελπίζουμε πως θα είναι προσωρινό μέτρο», τόνισε ο Μπουκέλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Σαν Σαλβαδόρ. Οι σαλβαδοριανές υγειονομικές αρχές έχουν εντείνει την επαγρύπνησή τους στα χερσαία σύνορα και στα αεροδρόμια. Χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες για να εντοπίζουν ανθρώπους που έχουν υψηλό πυρετό, ένα από τα συμπτώματα του ιού.

Η κυβέρνηση της Μογγολίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει όλα τα συνοριακά σημεία εισόδου από και εξόδου προς την Κίνα έως τις 2 Μαρτίου στην προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.  Πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην Κίνα θα μπορούν να επιστρέψουν έως τις 6 Φεβρουαρίου, αν και οι ξένοι υπήκοοι, πλην Κινέζων, που ταξιδεύουν στη Μογγολία δεν θα μπορούν να το κάνουν μέσω της Κίνας. Η Μογγολία, μια χώρα που περιβάλλεται από ξηρά ανάμεσα στη Ρωσία και στην Κίνα, δεν έχει καταγράψει ακόμη κρούσματα του κορονοϊού. 

Την ίδια ώρα η Ιαπωνία θα αρνείται προσώρας την είσοδο στο έδαφός της ξένων πολιτών που έχουν βρεθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Χουμπέι, την κινεζική επαρχία στην οποία βρίσκεται η Ουχάν, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε σε σύνοδο της κυβερνητικής ομάδας κρούσης για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού.

Η Σιγκαπούρη κλείνει τα σύνορά της για ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα 

Στο μεταξύ, οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν σήμερα το κλείσιμο των συνόρων για όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Η πόλη-κράτος, που είχε απαγορεύσει μέχρι τώρα την είσοδο στο έδαφός της μόνο στους ταξιδιώτες που προέρχονταν από την περιοχή Χουμπέι, ενισχύει με αυτό τον τρόπο δραστικά τα μέτρα προστασίας, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της επιδημίας.

Από την πλευρά τους, οι αρχές στη Μιανμάρ έδωσαν εντολή σε μια πτήση της China Southern με προέλευση την Γκουναγκτζού να επιστρέψει στην Κίνα, καθώς ένας από τους επιβάτες είχε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του νέου κοροναϊού, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το αεροπλάνο έφθασε στην εμπορική πρωτεύουσα Ρανγκούν και ο επιβάτης, ένας Κινέζος πολίτης, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου θα τεθεί σε καραντίνα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζάου Χτάι.

Δύο πολίτες της Μιανμάρ, συνεπιβάτες στο ίδιο αεροσκάφος, δέχθηκαν να απομονωθούν στα σπίτια τους για 14 ημέρες, δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Το αεροσκάφος επέστρεψε στην Γκουανγκτζού με όλους τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Η Μιανμάρ δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού.

Μια ομάδα περίπου 60 φοιτητών από τη Μιανμάρ, που σπουδάζουν στην Ουχάν, θα επιστρέψουν αεροπορικώς στη Μανταλάι την Κυριακή, είπε ο εκπρόσωπος.

Η Μιανμάρ δεν έχει τη δυνατότητα να διενεργεί τεστ για τον ιό στη χώρα και στέλνει δείγματα από ύποπτα κρούσματα στη γειτονική Ταϊλάνδη, δήλωσε στο Ρόιτερ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιν Κιν Γκίι.

Πρωτοβουλία για επαναπατρισμό κατοίκων της Ουχάν από το εξωτερικό 

Η κυβέρνηση της Κίνας θα στείλει πολιτικά αεροσκάφη σε άλλα κράτη για να παραλάβουν κατοίκους της πόλης Ουχάν ώστε να επιστρέψουν «όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν» αυτό, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Πεκίνο πήρε την απόφαση να παρέμβει στο ζήτημα εξαιτίας «των πρακτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι και ειδικά αυτοί της Ουχάν», της μεγαλούπολης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που μετατράπηκε σε επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χουά Τσουνγίνγκ.

Η Ουχάν και η επαρχία Χουμπέι έχουν πρακτικά αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, με την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις εδώ και μία εβδομάδα, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές για να ανακόψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

AP Photo/Patrick Ngugi

Ταϊλάνδη: Μετάδοση του κορονοϊού από άτομο σε άτομο εκτός Κίνας