Τα δύσκολα είναι μπροστά μας - Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα
Ν. Χαρδαλιάς

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας - Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, τα δύσκολα είναι μπροστά μας», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση μαζί με των Σωτήρη Τσιόδρα, επισημαίνοντας πως οι προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, κάθε εξέλιξη κάθε νέο δεδομένο αξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται η στρατηγική. 

«Τα μέτρα που λαμβάνονται ελέγχονται ως προς την αποτελεσματικότητα τους και ως προς την αναγκαιότητά τους και εφόσον κριθεί αναγκαία η εφαρμογή τους παρατείνεται», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, σχολίασε συμπεριφορές πολιτών οι οποίοι, όπως είπε, έχουν ξεπεράσει κάθε πλαίσιο εφευρετικότητας σε σχέση με το τι θέλουν να κάνουν. «Ήταν εντυπωσιακό ότι την Παρασκευή είχαν διαλυθεί παντού τα υδραυλικά, σε όλα τα σπίτια εκτός Αθηνών, και όλοι έπρεπε να μεταβούν για τα φτιάξουν. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους, αλλά είναι θέμα ευθύνης για όλους», τόνισε.

Εξάλλου, είπε πως παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια, διευκρινίζοντας πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά, ενώ παρατείνονται έως τις 11 Απριλίου και τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας.

Επίσης, παρατάθηκε η καραντίνα των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά για μία εβδομάδα για καθαρά προληπτικούς λόγους, όπως είπε. Τόνισε ότι πριν ληφθεί αυτή η απόφαση αξιολογήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής και οι ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει.

Τέλος, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης στην ευρύτερη περιοχή του Εχίνου. Επιπλέον 4 συνεργεία της ΓΓΠΠ, μετέβηκαν σήμερα στην περιοχή της Θράκης και έλαβαν υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ, 165 δείγματα από ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα. Τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο και όσοι είναι θετικοί θα παραμείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής και οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν για τα σπίτια τους.

Διαβάστε ακόμα:

- Ν. Χαρδαλιάς: Επίδειξη ατομικής ευθύνης για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας