Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί μετά από κρούσμα κορονοϊού
Μαλακάσα

Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί μετά από κρούσμα κορονοϊού

Σε καραντίνα έχουν τεθεί περίπου 15 αστυνομικού που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΓΑΔΑ και στο ΑΤ Ωρωπού, που ήρθαν σε επαφή με μετανάστη που διαμένει στη δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα, ο οποίος και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες,  το Μεγάλο Σάββατο ο μετανάστης προσήλθε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, προκειμένου να καταγγείλει την κακοποίηση του 10χρονου ανήλικου παιδιού του στη δομή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ.

Ο μετανάστης μαζί με την οικογένειά του μεταφέρθηκαν την Κυριακή στο νοσοκομείο Παίδων για να γίνει εξέταση του παιδιού και στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στην Μαλακάσα. Όμως, μετά από συμπτώματα που παρουσίασε ο ίδιος ο μετανάστης, διεκομίσθη την Τετάρτη στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο μετανάστης έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Κατά συνέπεια, μπήκαν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή αστυνομικοί της προστασίας ανηλίκων της ΓΑΔΑ, του Α.Τ. Ωρωπού, του Κ.Υ. Καπανδριτίου, γιατροί από το Παίδων, αστυνομικοί που τους μετέφεραν και ξαναμπαίνει σε καραντίνα και όλη η δομή της Μαλακάσας μέχρι να γίνει έλεγχος.

Στους χώρους της ΓΑΔΑ έγινε απολύμανση, ενώ σε καραντίνα έχουν μπει και οι οικογένειες των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Από τις Αρχές διευκρινίζεται ότι η επαφή υπήρξε τηρουμένων όλων των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ωστόσο ακολουθούνται τα πρωτόκολλα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει διασπορά της νόσου στους χώρους από του οποίους πέρασε ο Αφγανός φορέας του ιού.