Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Σπιάτζα στον Πύργο

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 12:55
-A +A
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Σπιάτζα στον Πύργο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Σπιάτζα, στον Πύργο της Ηλείας.

Σύμφωνα με το Patrisnews.gr, η φωτιά πλέον φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο, μετά από τις προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, αφού πρώτα όμως έφτασε έως και τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής ενημερώνοντας ότι δεν κινδυνεύει από τη φωτιά ο οικισμός Λέτρινα στη Σπιάτζα της Ηλείας και προσθέτοντας ότι η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Όπως πρόσθεσαν οι ίδιες, ο οικισμός σώθηκε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αφού σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει, έχουν υποστεί ζημιές δύο αποθήκες, μία κεραμοσκεπή και μάντρες περίφραξης.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «είναι ευτύχημα το γεγονός, ότι ο μεγάλος όγκος των κατοίκων του παραλιακού οικισμού είναι παραθεριστές, οι οποίοι είχαν φύγει από την περιοχή». Προσέθεσε δε ότι «οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λίγοι και ενημερώθηκαν από την Αστυνομία να μετακινηθούν προς την παραλία».

Όπως διευκρίνισε πριν από λίγα λεπτά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, το Σώμα, για καθαρά προληπτικούς λόγους, έδωσε νωρίτερα οδηγία για εκκένωση μόνο των πρώτων σπιτιών του οικισμού και όχι όλης της περιοχής. Σημειώνεται, ότι τα εναέρια μέσα αποχώρησαν πλέον και επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι τη στιγμή που γινόταν η κατάσβεση στον οικισμό Λέτρινα Σπιάτζας, εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές στις περιοχές Επιτάλιο και Γούμερο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τις ελέγξουν. Σε κάθε περίπτωση σε όλα τα σημεία που εκδηλώθηκαν οι φωτιές παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, αφού στην Ηλεία πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η πυροσβεστική είχε ενημερώσει πως στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Πύργου είχε ζητήσει να εκκενωθεί ο οικισμός Λέτρινα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου)

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα