Σε εξέλιξη η τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Σε εξέλιξη η τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που πραγματοποιείται στην Κύπρο. 

«Πορευόμαστε στη βάση των Αρχών της καλής γειτονίας, εδραιώνοντας τη συνεργασία μας στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

«H τριμερής συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ έχει ως στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας των χωρών μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας, σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες», τονίζει σε ανάρτηση του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι οι τρεις ηγέτες εργάζονται σε ένα αξιόπιστο, διεθνές και πολυμερές πλαίσιο συνεργασίας.

«Η τριμερή μας πλατφόρμα έχει θεμελιωθεί σε ένα σχήμα αυτονόητης γεωπολιτικής αξίας, μέσω της αξιόπιστης διασύνδεσης των στόχων μας, στη βάση των δημοκρατικών αρχών και αξιών μας», έγραψε επίσης. 

«Είναι καλή ιδέα να συναντιόμαστε και να μιλάμε», ανέφερε ο Μ. Νετανιάχου. 

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Σημειώνεται πως τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η κυπριακή Αστυνομία, από το αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τη Λευκωσία, είναι δρακόντεια.

Στο αεροδρόμιο και στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία βρίσκονται οι δορυφορικές μονάδες της Αστυνομίας. Ελικόπτερα της Δύναμης περιπολούν από αέρος, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται σε διάφορα σημεία της διαδρομής, από το αεροδρόμιο μέχρι την Λευκωσία. 

Μέσα και έξω από το προεδρικό μέγαρο βρίσκονται ένοπλοι αστυνομικοί. Επίσης, εντός του προεδρικού μεγάρου είναι άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού του Ισραήλ, ενώ υπάρχει και ηλεκτρονική αψίδα για τον έλεγχο των εισερχομένων.