Σε αργία και αύριο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σε Αττική, Κρήτη, Ν.Αιγαίο, Βοιωτία, Εύβοια

Σε αργία και αύριο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σε Αττική, Κρήτη, Ν.Αιγαίο, Βοιωτία, Εύβοια

Συνεχίζεται και αύριο Τετάρτη η αναστολή λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εξαιρούνται της συγκεκριμένης απόφασης:

(α) οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού,

(β) οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,

(γ) οι δημόσιες δομές υγείας,

(δ) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και

(ε) υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία ανακοίνωσε την παράταση της σημερινής αργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και αύριο Τετάρτη. Όπως είπε ο υπουργός, η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Ακολούθως με νεώτερη ανακοίνωση συμπεριλήφθη στις περιοχές με αργία και η Εύβοια. Και σε αυτόν τον νομό, όπως σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών με εξαίρεση το προσωπικό ασφαλείας, όπως και το λιανικό εμπόριο, τράπεζες, εκτός των καταστημάτων τροφίμων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεννοήσεων και επαφών του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμου Κεδίκογλου με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Στέλιο Κουτνατζή και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου.