RTL: Η τουρκική προεδρία αποκαλεί τον Μακρόν «Ναπολέων σε περιοδεία»

RTL: Η τουρκική προεδρία αποκαλεί τον Μακρόν «Ναπολέων σε περιοδεία»

Στις επιθέσεις που δέχεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από τον τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε το γαλλικό δίκτυο «RTL», το οποίο σημειώνει πως η τουρκική προεδρία τον χαρακτήρισε σαν «ένας Ναπολέων σε περιοδεία» και τις δηλώσεις του τις αποκάλεσε «αποικιοκρατικές και αλαζονικές».

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο, η φράση που τον χαρακτηρίζει πως «ένας Ναπολέων σε περιοδεία» διατυπώθηκε από την Τουρκία διότι έχει ενοχληθεί τις τελευταίες ημέρες από τις γαλλικές διαμαρτυρίες.  Με τον τρόπο αυτό, η προεδρία της γείτονας σχολιάζει τις αλαζονικές και αποικιοκρατικές - όπως τις χαρακτήρισε- δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για τις τουρκικές κινήσεις στη Μεσόγειο.

«Αναρωτιέμαι τι ψάχνουν οι Γάλλοι στην Ανατολική Μεσόγειο. Φυσικά οι ανίκανοι πολιτικοί προσπαθούν να καλύψουν τα εγχώρια πολιτικά τους προβλήματα με παράλογες πράξεις στη διεθνή σκηνή», ήταν μια από τις επιθέσεις της Τουρκίας κατά του Μακρόν, σημειώνει το γαλλικό δίκτυο.

«Η Άγκυρα έχει εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση στη Μεσόγειο. Η Τουρκία αμφισβητεί τα δικαιώματα εξερεύνησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Κύπρου: Το θέμα ήταν στο «μενού» της συνόδου κορυφής που συγκέντρωσε τις χώρες της νότιας Ευρώπης, στην Κορσική, υπό την αιγίδα του Γάλλου προέδρου, για να ηρεμήσουν τα πράγματα, αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα», γράφει το RTL