7ος χρόνος, ημέρα 2100η
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Ρωσία: Κληρώνουν αυτοκίνητα σε όσους πάνε να εμβολιαστούν

Ρωσία: Κληρώνουν αυτοκίνητα σε όσους πάνε να εμβολιαστούν

Σειρά από κινήτρων προκειμένου να οι Μοσχοβίτες να αλλάξουν στάση και να πάνε να εμβολιαστούν, έδωσε ο κυβερνήτης της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Μέσω του προσωπικού του blog ανακοίνωσε πως όσοι πολίτες άνω των 18 ετών εμβολιαστούν έστω και με την πρώτη δόση του ενός εκ των τεσσάρων ρωσικών εμβολίων θα μπαίνουν αυτόματα στην κληρωτίδα για ένα αυτοκίνητο. Το πρώτο στάδιο των κληρώσεων θα αρχίσει την προσεχή Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουλίου. Κάθε εβδομάδα πέντε αυτοκίνητα αξίας 11.505 Ευρώ θα προσφέρονται με αυτόν τον τρόπο.

Ήδη, από τον περασμένο Απρίλιο, η Μόσχα διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα προσέλκυσης για τους κατοίκους άνω των 60 ετών. Μετά τον εμβολιασμό τους αποκτούν μια κάρτα μπόνους την οποία μπορούν να την δαπανήσουν είτε για την αγορά οικιακών ειδών είτε σε άλλα καταστήματα καθώς και σε φαρμακεία και σε καφετέριες.

Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο μόλις 18 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί χωρίς την παραμικρή επιπλοκή. Αριθμός πολύ μικρός αν συνυπολογιστεί πως και τα τέσσερα ρωσικά εμβόλια παράγονται στη Ρωσία και πως ο εμβολιασμός έχει αρχίσει από το Δεκέμβριο του 2020.