Roche/Regeneron: Διαθέσιμη το α' τρίμηνο του 2021 η θεραπεία κατά του κορονοϊού

Roche/Regeneron: Διαθέσιμη το α' τρίμηνο του 2021 η θεραπεία κατά του κορονοϊού

H φαρμακευτική εταιρεία Roche ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα μπορεί να διαθέσει την θεραπεία αντισωμάτων κατά του κορονοϊού την οποία ανέπτυξε η Regeneron, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές για την ικανότητά της να παράγει μεγάλες ποσότητες. 

Η Roche "έχει ήδη ξεκινήσει με επιτυχία τη μαζική παραγωγή", δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Επιστημονικός Διευθυντής της Regeneron, Γιώργος Γιανκόπουλος, σε συνέντευξή του πριν από το συνέδριο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

"H Regeneron είναι σε συζητήσεις με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων καθημερινά αφού υπέβαλε την αίτησή του για επείγουσα χρήση του φαρμάκου κατά του COVID-19 τον Οκτώβριο και αναμένει τελική απόφαση στο πολύ κοντινό μέλλον", δήλωσε ο Γιανκόπουλος. 

Το πειραματικό φάρμακο της εταιρείας αυτής είχε λάβει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε επείγουσα έγκριση κυκλοφορίας στο σχεδόν παρόμοιο φάρμακο bamlanivimab της φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly, ένα μονοκλωνικό τεχνητό αντίσωμα το οποίο ενισχύει τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του κορονοϊού.

Το φάρμακο προορίζεται για ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα, οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν επιδείνωση, όπως είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και οι άνθρωποι άνω των 12 ετών με συννοσηρότητες λόγω χρόνιων παθήσεων.