Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής: 48 ώρες διορία στον Λευκό Οίκο, για να δώσει πρόσβαση στον Μπάιντεν σε ενημερώσεις

Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής: 48 ώρες διορία στον Λευκό Οίκο, για να δώσει πρόσβαση στον Μπάιντεν σε ενημερώσεις

Την ώρα που ο Λευκός Οίκος και η Ομοσπονδιακή Γενική Υπηρεσία αρνούνται να αναγνωρίσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Τζέιμς Λανκφορντ ζήτησε να έχει πρόσβαση στις καθημερινές ενημερώσεις ασφαλείας που λαμβάνει ο πρόεδρος της χώρας.

"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από το να πάρει τις ενημερώσεις, ο Τζο Μπάιντεν", δήλωσε ο Λάνκφορντ στο ραδιοφωνικό σταθμό Tulsa KRMG. "Και αν αυτό δεν συμβεί μέχρι την Παρασκευή, θα παρέμβω. Αυτό πρέπει να συμβεί, έτσι ώστε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Τζο Μπάιντεν να είναι έτοιμος για το έργο του".

Η διορισμένη από τον Τραμπ επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Γενικής Υπηρεσίας δεν έχει ακόμη υπογράψει τα έγγραφα που αναγνωρίζουν τον Μπάιντεν ως νικητή των εκλογών, επιτρέποντας στην ομάδα μετάβασης να ξεκινήσει το έργο της, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες. 

Ο Λάνκφορντ, μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας, πρόσθεσε ότι όταν αμφισβητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2000 στο δικαστήριο, η κυβέρνηση Κλίντον έδινε στον Τζορτζ Μπους τον Νεότερο πρόσβαση σε ενημερωτικές πληροφορίες.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις ανησυχίες στο Πεντάγωνο μετά την απόλυση του υπουργού Άμυνας Μάρκ Εσπερ τη Δευτέρα και άλλες κινήσεις της διοίκησης που θέτουν υπό αμφισβήτηση μια ειρηνική μεταφορά εξουσίας, ο Λάνκφορντ απάντησε: "Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξει μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες".