Ρέι Ντάλιο: Μια ενδεχόμενη νίκη Μπάιντεν δε θα έχει αρνητική επίπτωση για την Wall Street

Ρέι Ντάλιο: Μια ενδεχόμενη νίκη Μπάιντεν δε θα έχει αρνητική επίπτωση για την Wall Street

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ρέι Ντάλιο και ιδρυτής του μεγαλύτερου hedgefund του πλανήτη της Bridgewater Associates εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη νίκη του Τζο Μπάιντεν δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις αγορές και ιδιαίτερα στη Wall Street.

Σε συνέντευξή του στο Top 1000 Funds, ο Ντάλιο είπε ότι εάν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει την προεδρία τον Νοέμβριο, η αρχική αντίδραση στην αγορά «πιθανότατα θα είναι μέτρια. Οι εταιρικοί φορολογικοί συντελεστές θα αυξηθούν, οι ρυθμοί υπεραξίας θα αυξηθούν και τα υπεράκτια έσοδα θα φορολογηθούν περισσότερο», ανέφερε. Ωστόσο βάση των όσων υποστήριξε ο Ντάλιο «οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά στα μέτρα τόνωσης μακροπρόθεσμα». 

Ο Αμερικανός επενδυτής εκτιμά επίσης ότι η κυβέρνηση του Μπάιντεν θα εφαρμόσει «επεκτατικές» πολιτικές παρόμοιες με αυτές της κυβέρνησης του Φράνκλιν Ρούσβελτ τη δεκαετία του 30', ώστε να βγάλει την χώρα από την Μεγάλη Ύφεση.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο νίκης του σημερινού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ντάλιο υποστήριξε ότι η αντίδραση των αγορών θα είναι «αρχικά καλή», παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τόνωση της οικογένειας την οποία υπόσχεται ο Μπάιντεν.\

Photo by Amy Harris/Invision/AP